Izvor: Telegraf
18.08.2024 u 12:14
0

LUKAŠENKO: Eskalacija sukoba sa Rusijom može dovesti do uništenja Ukrajine

Lukašenko "maše" nuklearkama i pominje "uništenje Ukrajine": "Iskanderi su spremni"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ocenio je danas da će Rusija po svaku cenu osloboditi Kursku oblast od ukrajinske vojske koja je upala na njenu teritoriju i upozorio da eskalacija sukoba može da dovede do uništenja Ukrajine kao države. Istovremeno je naveo da su raketni sistemi Iskander u Belorusiji „spremni da deluju“.

U intervjuu za TV Kanal Rusija Lukašenko je rekao da među ukrajinskim borcima koji su izvršili napad na Kursku oblast nema amatera.

„Uglavnom su to ljudi koji su već prošli kroz rat i obučeni plaćenici. Formirali su snažnu oružanu formaciju i došli su tamo gde je bilo malo ruskih snaga koje nisu mogle da odbiju takav napad“, rekao je Lukašenko.

Lukašenko je naglasio da bi eskalacija sukoba mogla da se završi na najtužniji način po Ukrajinu.

„Ako se to nastavi kao kod Kurska, to će biti eskalacija koja će se završiti uništenjem Ukrajine. Niko neće pobediti imperiju kao što je Rusija“, poručio je Lukašenko.

On je rekao i da su raketni sistemi „Iskander“ u Belorusiji spremni da izvedu udare raketama sa nuklearnim bojevim glavama.

„To su vozila koja su spremna da koriste rakete sa nuklearnim bojevim glavama“, rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter