Izvor: kurir
19.08.2024 u 07:50
0

SINA NIKAD NIJE PRIZNAO: Život mu uništila trauma iz detinjstva

Legendarni francuski glumac Alen Delon preminuo je u 88. godini, okružen svojom porodicom, nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću.

„Alen Fabijen, Anuška, Antoni, kao i (njegov pas) Lubo, s dubokom tugom objavljuju smrt svog oca. Preminuo je mirno u svom domu u Dušiju, okružen sa svoje troje dece i svojom porodicom“, stoji u saopštenju porodice.

Delon je bio jedna od najvećih glumačkih legendi i svojim izjavama je često zabavljao javnost.

„Tri stvari radim dobro: svoj posao, gluposti i decu“, rekao je jednom prilikom ovaj slavni Francuz.

Rođen 8. novembra 1935. godine. u Sou, bogatom predgrađu Pariza. Brak njegovih roditelja rano se raspao, a on je sa samo četiri godine završio u hraniteljskoj porodici. Kad su hranitelji umrli, vraćen je biološkoj majci i njenom novom mužu, a sam je jednom prilikom rekao da za njega u toj kući nije bilo mesta i da se nije osećao sigurno s njima.

„Ne možete da nadomestite ljubav koju niste dobili kao dete. To su rupe koje se nikad neće popuniti. Čak i kad volim ženu, osećam se usamljeno. Imao sam samo četiri godine kada sam shvatio da oni koje najviše volite mogu da vas napuste“, rekao je jednom prilikom.

Alen je imao problema s obrazovanjem i izbacili su ga nekoliko puta iz osnovne škole, te je trebalo da postane mesar kao što je bio njegov očuh. Međutim, završio je u mornarici i borio se u Indokini. I dalje nije bio vičan disciplini pa je u godinu dana čak pet puta obrijan na ćelavo za kaznu.

U Parizu je upoznao glumicu Brižit Ober, koja ga je uvela u svet kinematografije. Odmah je privukao veliku pažnju, a njegov izgled mu je mnogo pomogao u tome.

Karijeru su mu obeležili filmovi „La Piscine“, „Marko Polo“, „Samuraj“, „Roko i njegova braća“, „Leopard“ i „Crveni krug“, ali i njegova titula miljenika žena. Iako ga je nežniji pol obožavao, samo se jednom ženio. Bio je u braku s glumicom i manekenkom Natali Bartelemi, koja je preminula u januaru 2021. godine, a dobili su sina Antonija (60) koji se takođe bavi glumom i dizajner je. Alen i Natali razveli su se 1969, nakon što ju je prevario s pevačicom Nico.

Delon je s Nico dobio sina Kristijana Arona Bulonja, ali nije hteo da prizna da mu je otac. Pevačici su u odgajanju pomogli Alenovi roditelji, a njegov nepriznati sin umro je prošle godine. Glumac ima i ćerku Anušku (34) i sina Alena Fabijana (30) s manekenkom Rosali Van Brimen (60). S njom je vezu raskinuo 2007.

Svojevremeno je bio veren i s pokojnom koleginicom Romi Šnajder. Njihova veza trajala je pet godina. Nakon snimanja filma „The Process“ u Holivudu, Romi je u njihovom pariskom stanu zatekla buket crnih ruža i poruku ispisanu na ogledalu.

„Otišao sam u Meksiko s Natali. Ne vraćam se“, pisalo je u poruci. Romi je tada prerezala vene, ali je spasena na vreme. Nakon burnog raskida, upoznala je glumca Harija Mejena, koji se zbog nje čak rastao nakon 13 godina braka. Za Mejena se udala 1966, a iste godine postali su i roditelji sina Dejvida. Tri godine kasnije, ponovo se povezala s Delonom nakon zajedničke uloge u filmu „Swimming Pool“.

Kada je njen sin Dejvid imao 15 godina, bio je u poseti roditeljima svog očuha i zaboravio je ključeve. Tada je odlučio da se popne preko staromodne špicaste ograde. Okliznuo se i jedan šiljak mu je probio butnu arteriju. Preminuo je u bolnici nekoliko sati kasnije.

Romi je tada počela da se uništava u alkoholu, a godinu dana nakon tragične nesreće umrla je od posledica srčanog udara u svom domu u Parizu. Imala je 43 godine. Njena smrt skrhala je Delona, premda se nije pojavio na sahrani. Ipak, pobrinuo se da se telo njenog sina premesti i da majka i sin počivaju u istom grobu.

Alen je i talentovani pevač, te je tako 1973. snimio hit pesmu „Paroles, paroles“ s pokojnom pevačicom Dalidom, koja mu je bila devojka.

„Žao mi je što se nismo čuli pre nego što je odlučila da okonča život“, rekao je svojevremeno glumac. Dodao je kako je s njom uvek imao diskretan odnos daleko od očiju javnosti.

Zanimljivo je da je Delon očarao i pevačicu Madonu, koja mu je 2012. posvetila pesmu „Beautiful Killer“. Alen je kontroverzan zbog svojih izjava o sinu Kristijanu, kog nije hteo da prizna. Naime, javno je rekao da je naglasio ćerki Anuški da ne sme da dozvoli ni u kom slučaju da ga iskopaju kad umre i urade test očinstva. Dok za svog sina nije mario, strastveno se posvetio brizi za napuštene pse. Stvorio je trkački tim konja i osvojio titulu svetskog prvaka.

Delona nisu zaobišli ni problemi sa zakonom. Naime, deponiji u Parizu je 1968. pronađen mrtav njegov bivši telohranitelj Stevan Marković. Pre smrti je Stevan rekao bratu Aleksandru ako umre da su krivi glumac i njegov kum, šef korzikanske mafije Fransoa Markantoni. Telohranitelj je navodno ucenjivao neke moćnike fotografijama s orgija, a među njima su bili pokojni francuski predsednik i premijer Žorž Pompidu i Alen.

Delon je porekao da ima veze s Markovićevim ubistvom i rekao da mu je mnogo puta pomogao. Ipak, šokirao je jednom izjavom. „Šta radi gospodar kada ga ugrize pas? Ubije psa“, rekao je glumac.

MILOŠ BIKOVIĆ UŽIVA DOK GURA KOLICA: Ne skida osmeh s lica

Zdravlje legendarnog glumca poslednjih godina je bilo narušeno. Doživeo je moždani udar 2019. godine, a borio se i s rakom.

Sa sinom Antonijem se posvađao kad je objavio fotografiju s božićne večere na kojoj Alen izgleda slabo.

„Više ne može da podnese da sebe vidi tako oslabelog“, rekao je Antoni, zbog čega je Alen protiv njega podneo tužbu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alaindelonjr (@alainfabiendelon)

Glumčeva deca su prošle godine podnela tužbu protiv Hiromi Rolin, njegove bivše pomoćnice s kojom je živeo, optužujući je za uznemiravanje i preteće ponašanje i za nasilje i pokušaj izolovanja njihovog oca. Rolin je u julu isterana iz Delonove kuće.

Antoni je pak medijima rekao i da je Anušku prijavio policiji jer nije obavestila porodicu o očevim rezultatima kognitivnih testova iz 2019. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter