Izvor: KURIR
20.08.2024 u 11:26
0

DODIRIVAO DEČAKA NA PLAŽI U NOVOM SADU: Posle prijave oca maloletnika, pokrenut postupak

U novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu u toku je postupak sprovođenja dokaznih radnji protiv osumnjičenog O. M. (34) iz Kikinde zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Osumnjičeni tridesetčetvorogodišnjak uhapšen je ubrzo nakon što je otac maloletnog dečaka novosadskoj policiji prijavio da je nepoznati muškarac, 7. avgusta, na novosadskoj plaži Oficirac, neprimereno dodirivao njegovog maloletnog sina.

Prema našim saznanjima, petnaestogodišnjak je tog dana biciklom otišao na Oficirac kako bi prošetao po plaži. Prilikom polaska kući, kada je došao do mesta gde mu je bio bicikl, prišao mu je nepoznati muškarac koji se predstavio, odnosno rekao je maloletniku svoje ime i pitao da li ima pet minuta vremena da razgovaraju. Petnaestogodišnjak mu je na to odgovrio da nema, da ga ne poznaje i da ide kući. Međutim, osumnjičeni je ponovio da hoće da priča sa njim i, kako se sumnja, počeo da ga dodiruje po zadnjici i polnom organu. Maloletnik je uspeo da pobegne i čim je došao kući odmah je sve ispričao ocu.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji svedok nemilog događaja, koji je pozvao dečakovog oca i rekao mu da je video šta se dogodilo i da će muškarca koji je dodirivao njegovog sina pratiti do dolaska policije.

Policijska patrola je ubrzo na Keju skojevaca pronašla osumnjičenog, legitimisala ga i privela. M. O. je, prema našima saznanjima, potvrdio policajcima da je bio na Oficircu, ali je negirao da je nekoga dodirivao.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a potom je priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

– Osumnjičeni je saslušan pred tužilaštvom 8. avgusta, te je tužilaštvo nakon saslušanja, sagledavajući činjenično stanje i ceneći sve okolnosti konkretnog slučaja, Osnovnom sudu u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa maloletnim oštećenim iz člana 197 stav 1 Zakonika o krivičnom postupku – navode u Osnovnom javnom tužilaštvu.

– Osnovni sud u Novom Sadu doneo je rešenje kojim je prema osumnjičenom M. O. izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa maloletnim oštećenim i sa svedocima iz razloga predviđenih članom 211 stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom postupku – kažu za naš list u novosadskom Osnovnom sudu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter