Izvor: Alo
20.08.2024 u 15:51
0

RUSI ZAUZELI NJUJORK: Oglasilo se ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije tvrdi da su zauzeli jedno od najvećih naselja u širem gradskom području Torecka.

Ruske snage tvrde da su zauzele naselje Niu-Jork (Njujork) na istoku Ukrajine u okviru svog napredovanja u regionu Donjecka

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije tvrdi da su zauzeli „jedno od najvećih naselja u širem gradskom području Torecka“, ističući da je to „strateški važan logistički centar“.

UKRAJINA ZABRANILA RAD RUSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI: Na snagu stupa novi zakon

Niu-Jork, takođe poznat kao Njujork, nalazi se južno od Torecka, velikog industrijskog grada koji je postao žarište neumoljivog napredovanja Rusije na istočnom frontu.

Ukrajinski general Aleksandar Sirski rekao je u ponedeljak da Ukrajina „čini sve što je potrebno“ da zaštiti Toreck nakon što je Rusija tvrdila da je zauzela obližnji grad Zalizne.

RIA Novosti je potvrdila da je Rusija zauzela Njujork ili, kako ga zovu, Novgorodskoe. Oni navode da su ukrajinske vlasti 2021. godine preimenovale grad u Njujork u okviru politike derusifikacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter