Izvor: Blic
20.08.2024 u 19:50
0

TREBA SAMI SEBI DA OBEZBEDE: Srpkinja iznela šok stav a komentari se samo nižu

Pitanje da li su roditelji dužni da svojoj deci obezbede nekretninu izazvalo je lavinu komentara na društvenim mrežama. Dok su jedni stava da su roditelji obavezni da pruže svojim potomcima ne samo ljubav i obrazovanje, već i osnovnu sigurnost u vidu krova nad glavom, drugi smatraju da je obaveza roditelja mnogo uža i da je nekretnina luksuz, a ne obaveza.

Jedna od korisnica na društvenoj mreži „X“ koja se predstavlja kao „Nekuvarica“ iznela je svoj stav o roditeljstvu i pokrenula pravu lavinu komentara.

JOŠ JEDNA MUD(R)IJADA U LUNJEVICI: Manifestacija u Srbiji o kojoj svet bruji

Moji roditelji su stvarno grozni po mnogim pitanjima (idem na psihoterapiju, bez brige), ali su u jednom skroz u pravu, a to je da su roditelji dužni da svakom detetu obezbede bilo kakvu nekretninu. Znači, ja se ne pitam ništa što se tiče veličine, lokacije, cene… ali je moja. I preneli su mi tu ideju skroz tako da planiram isto ako budem imala decu. Sada sam stvarno mišljenja da ako za života ne mogu da obezbedim jedan stan/kuću, ne treba da imam decu. Rađanje dece koja će biti siromašna stvarno nije potrebno u 21. veku“, napisala je ona na svom nalogu.

„Treba sami sebi da obezbede“

Jedan korisnik sarkastično je komentarisao da bi roditelji trebalo da obezbede ne samo nekretninu, već i luksuzne automobile i druge materijalne stvari.

„Pa kad su ti roditelji grozni i nisu hteli da ti obezbede S klasu nego si ti morala da rintaš kako bi kupila pežoa“, napisao je, ironično sugerišući da ona previše zahteva od svojih roditelja.

Sa druge strane, jedna majka koja, kako kaže, i sama živi kao podstanar ne oseća obavezu da svojoj deci obezbedi nekretninu.

„Moja želja je da stvorim ljude koji mogu da imaju potencijal da sebi obezbede“, napisala je.

Da li je bitnija ljubav ili materijalno bogatstvo

U diskusiji su se pojavili i komentari koji naglašavaju važnost emocionalne podrške, nasuprot materijalnim obavezama roditelja. Tako je jedan tviteraš istakao da bi roditelji trebalo više da se fokusiraju na pružanje srećnog detinjstva, nego na obezbeđivanje materijalnih dobara.

„Bolje da su ti obezbedili srećno odrastanje da ne moraš na terapiju, a ne stan“, napisao je on sramno aludirajući na njeno priznanje da ide na psihoterapiju.

Čini se da je ovaj komentar posebno pogodio devojku koja je primarno objavila tvit. Ona je odgovorila da ne postoje savršeni roditelji niti savršeno odrastanje.

„Terapija je potrebna svima, mogli bi malo da razbijemo tu stigmu“, napisala je ona između ostalog u odgovoru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter