Izvor: alo
20.08.2024 u 19:47
0

PUTINOV POTEZ ŠOKIRAO JAVNOST: Poslao svemirske snage za odbranu Kurska

Ruski predsednik rasporedio je tzv. svemirske snage za odbranu regije Kursk

Nedavno raspoređivanje ruskih svemirskih snaga radi odbrane Kurske oblasti kao odgovor na ukrajinski upad izazvalo je zbunjenost i spekulacije. Privremeno raspoređivanje motorizovane pešadijske jedinice, koja uključuje osoblje iz obezbeđenja i logističkih kompanija, inženjere, mehaničare, oficire i tehničare iz ruskog svemirskog centra, izazvalo je sumnje i pitanja o prirodi ovog poteza.

Odluka o raspoređivanju motorizovane pešadijske jedinice, koja se sastoji od osoblja različitih pozadina, izazvala je rasprave o njenom efektivnosti u suočavanju s ukrajinskim napredovanjem. Sastav jedinice, uključujući osoblje iz specijalnih vazduhoplovnih i svemirskih skladišta i radarskih stanica u Voroneškoj oblasti, dodao je nekonvencionalni aspekt situaciji. Osim toga, zbunjenost oko naziva jedinice, kako je istaknuto na ruskom ratno orijentisanom Telegram kanalu Fighterbomber, dodala je složenost razvijajućim se događajima.

Tvrdnja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da su ukrajinske snage preuzele kontrolu nad značajnim delovima ruske teritorije u Kurskoj oblasti istakla je ozbiljnost situacije. Obim ukrajinskog napada i brzi teritorijalni dobitak privukli su pažnju na promenljive dinamike u regionu. Dodatno, premeštanje ruskih snaga sa fronta u Ukrajini u Kursku oblast, kako je izvestio The Wall Street Journal, ukazuje na značajno preusmeravanje vojnih resursa kao odgovor na razvijajuće se događaje.

Ocena situacije od strane istaknute ruske političke analitičarke Tatijane Stanovaje osvetlila je izazove i složenosti s kojima se Moskva suočava. Stanovajina analiza, kako je izvestio Newsweek, ističe nedostatak brzog i efikasnog vojnog rešenja za trenutni scenario. Posledice potencijalnog dugoročnog prisustva Ukrajinaca u ruskim graničnim regionima i povezani javni sentiment dodaju sloj neizvesnosti evoluirajućim dinamikama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter