Izvor: MUP
22.08.2024 u 15:24
0

IVICA DAČIĆ OTKRIO DETALJE NESREĆE KOD LJUBOVIJE: Preživelo je 18 migranata

On je dodao da su policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu reke Drine i terena oko nje

U Zvaničnom saopštenju Ministarstva unutračnjih poslova navodi se:

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pretragom reke Drine i sprudova u mestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli sedam tela iregularnih migranata koji su se utopili nakon što se noćas prevrnuo čamac.

UŽAS U ZEMUNU: Izbodena žena pred svojim maloletnim detetom

On je rekao i da je izvlačenje jednog od njih u toku, dok je na teritoriji BiH pronađeno još jedno telo.

– Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom pretrage terena izvukli su kod mesta Vrhpolje na obalu beživotna tela šest iregularnih migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik.

Takođe, na području Vrhpolja je uočeno još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine u visini mesta Lonjina pronađeno je još jedno telo – rekao je Dačić.

On je dodao da su policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu reke Drine i terena oko nje

 Od ukupno 18 preživelih iregularnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta. Takođe, od tog broja osam je punoletnih, a 10 maloletnih lica, dok je identifikacija tela u toku – poručio je ministar Dačić i dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u vezi sa ovim događajem sve vreme sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter