Izvor: 24 sedam
22.08.2024 u 16:10
0

UKRAJINA NAPADA NUKLEARNU ELEKTRANU U KURSKU: Putin se hitno obratio (VIDEO)

Poslednjih dana zakomplikovala se i situacija oko Kurske nuklearne elektrane

Oružane snage Ukrajine pokušale su da izvedu napad na Kursku nuklearnu elektranu, o tome je obaveštena Međunarodna agencija za atomsku energiju, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin

– Neprijatelj je noćas pokušao da napadne nuklearnu elektranu – rekao je Putin.

Poslednjih dana zakomplikovala se i situacija oko Kurske nuklearne elektrane. Ostaci i fragmenti oborenih projektila pronađeni su na njenom kompleksu, uključujući i u području za preradu radioaktivnog otpada.

– IAEA je obaveštena i obećali su da će poslati stručnjake da procene situaciju – rekao je ruski predsednik.

Podsetimo, ukrajinske snage počele su napad na Kursku oblast 6. avgusta, što je dovelo do uvođenja vanredne situacije u regiji.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je nekoliko dana od početka operacije u ruskom regionu da je cilj proboja u Kursku oblast da se stvori tampon-zona kako bi se sprečili dalji napadi Moskve preko granice.

Prema ruskom Ministarstvu za vanredne situacije, više od 122 hiljade ljudi evakuisane su iz devet pograničnih područja, a privremeni smeštaj je organizovan u 24 regije za one koji su morali da napuste svoje domove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter