Izvor: Kurir
23.08.2024 u 17:10
0

SVE OVO RADIMO ZARAD ALAHA: Specijalci upali u ruski zatvor

Specijalne snage upale su u zatvorsku koloniju IK-19 kod Volgograda gde su islamisti prethodno ubili trojicu čuvara i još nekoliko uzeli za taoce!

Telegram kanal Baza navodi da je jedan napadač ubijen tokom akcije specijalnih snaga dok su ostali ranjeni. Kanal navodi da su oslobođeni svi čuvari koje su islamisti uzeli za taoce.

Ruska garda je međutim saopštila da su snajperisti odmah na početku akcije „neutralisali“ četvoricu napadača nakon čega su specijalne jedinice ušle u zatvorsku koloniju.

Akcija je trajala pola sata.

Jedan islamista je navodno hteo da se raznese improvizovanim eksplozivnim prslukom, međutim, naprava nije eksplodirala.

Zatvorenici kolonije broj 19 u Surovikinu u Volgogradskoj oblasti, podsetimo, ubili su prema nezvaničnim informacijama oko 12 sati po lokalnom vremenu tri čuvara zatvora dok su nekoliko zaposlenih držali kao taoce.

Teroristi su malo pre upada specijalaca objavili snimak i naveli da su hteli da osvete druge islamiste – uključujući i napadače na koncertnu salu „Krokus“ u Moskvu!

– Sve ovo radimo zarad Alaha, zarad uspostavljanja šerijata, zbog braće muslimana koji sede u Siriji… Mi želimo da osvetimo braću zbog svega što su im radili nakon Krokusa. Ovo je osveta za svu muslimansku braću – naveli su islamisti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter