Izvor: ALO
24.08.2024 u 11:50
0

„LAŽU I RADE PROTIV SVOJE ZEMLJE“: Predsednik polaže kamen temeljac za izgradnju novog objekta za pripadnike Odreda vojne policije „Kobre“ (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić polaže kamen temeljac za izgradnju novog objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

 

Polaganje kamena temeljca zakazano je za 10.30 časova, najavljeno je iz kabineta predsednika.

Predsednik je obavio smotru.

Na početku je cititrao Vojvodu Vuka, pomenuvši da zna kakvi su člnovi Kobri, i da o njihovoj hrabrosti ne treba mnogo govoriti.

– Danas imam čast da najavim radove na izgradnji novog objekta za vaš elitni odred. Pitao sam gotovo svakog od vas da lki ste zadovoljni ovim što ćemo da uradimo, i svako mi je rekao da je to ono čime će se ispuniti vaši snovi… Od streljane, do učionica za obuku – rekao je Vučić.

Istakao je da je novi prostor simbol posvećenosti ka izvrnosti, ali i simbol ulaganja Srbije u najbolje ljude.

– Imaćete i novo povećanje plate u narendom periodu, i ono je mnogo veće nego ranije jer je osnovica mnogo veća. Verujem da ćete sebi i svojim porodicama uspeti da obezbedite normalan život – kazao je predsednik.

Dodao je da veruje da će Kobre biti prve koje se bezpogovorno odazivajiu i pojavljuju u zadacima, ukoliko dođe do napada agresora na našu zemlju.

Za kraj se zahvalio još jednom i poželeo im sve najbolje.

Pitanja novinara

O poseti Makrona i nuklearnom otpadu

Predsednik je prokomentarisao vest u kojoj se tvrdi da će Srbija skladištiti nuklearni otpad iz Francuske.

– O skladištenju nuklearnog otpada, reč je o još jednoj brutalnoj laži. Unose pometnju, zablutu, sluđuju ljude. Rekli su da to, nemaju dokaze, nemaju ništa, kažu da li je možda najava saradnje sa francuskim EDF, da li to znači da Francuska mora da smesti otpad. Bezobzirno, bezobrazno, to sa namerom rade protiv sopstvene zemlje. Problem je što namerno ruše svoju zemlju besmislenim lažima. Moja je ideja bila da razgovaramo sa EDF koja je Francuskoj uspela da obezbedi mnogo energije zahvaljujući nuklearnoj energiji. Uvek smo imali ljude koji su malo znali, izbegavali smo, važno je da smo bili protiv. Zato danas zaostajemo mnogo. Ovakve laži, ostanete bez teksta… Trebalo bi da je sramota one koji na takav način rade.

– Što se tiče činjenice da bi trebalo da se lečim, valjda ću uskoro i da obavim sistematski pregled, ne mislim da mi je stanje fantastično. Ne mislim da imam problem u glavi, nemam problem da me svako vređa. Problem je što u četiri reči, nije bio sposoban da ih napiše, već je u te četiri reči pogrešio, nije znao gde da stavi zapetu. Što se lečenja tiče, u pravu je, mnogi mi to govore. Nije trebalo da se leče oni koji su mislili o svojim bankovnim računima… Trebalo je da penzije budu dva puta manje, plate tri puta manje, da bih bio uspešan kao oni i da ne bi trebalo da se lečim. Bilo je zabranjeno da se ponosite time da ste deo vojske Srbije, ono što smo imali od svog naoružanja smo uništavali, topili. U pravu je, ja sam za lečenje, nisu oni…

– Kada pitate kakvo je moje obraćanje, ne mora moje obraćanje da ima jednu temu. Mogu da ih naučim šta je taktika premošćavanja, kako i na koji način obraćate pažnju… U prvom delu mog obraćanja, to se inače uči, u prvom delu govorio sam ono što je njihova tema svakoga dana, zauzećemo ovo, zauzećemo onu zgradu, plivaćete po Dunavu, Savi… Džabe im je što im kažete da ne mislite nigde da idete, u ovom gradu sam rođen, u ovoj zemlji ću da umrem, nikada nigde neću da idem i ponosan sam na sve što sam uradio za svoju Srbiju. Svakoga dana prete, svaki put se prave naivni i blesavi, nisam ja upao u skupštinu tokom korone kada smo obezbedili respiratore, vakcine… Bili smo krivi što im se nije ostajalo kod kuće i tada je trebalo sprovesti revoluciju… Voljom građana nikada ne mogu da dođu na vlast. Rekao sam da je neuspešno, rekao sam narodu da budu spokojni i da od ta posla nema ništa, i sad vam kažem. Ne znam koliko puta ćete da obmanjujete narod da na ulici rešavate probleme jer program nemate. Neće više biti 5. oktobra u Srbiji – rekao je predsednik.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter