FOKAČA: Aromatična italijanska pogača koja ide uz sve
Pljosnata pogača koja se ukrašava začinskim biljem i maslinama, uzećete parče više.
Potrebno je
- 450 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike maslinovog ulja
POZNATO POPULARNO NAPULJSKO JELO: Špagete „aglio e olio“
Još:
- 2 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica morske soli
- masline
Priprema:
Sjedinite brašno, kvasac, so i šećer, pa dodajte 3 kašike ulja i s mlakom vodom zamesite testo. Podmažite pleh, pa testo razvucite i prekrijte streč folijom. Ostavite da stoji sat vremena. Zatim zagrejte 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodajte ruzmarin i sitno seckan beli luk. Prelijte preko testa, pa prstima napravite mala udubljenja. Ostavite da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnute masline i pospite morskom solju. Pecite fokaču u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74