Izvor: Kurir
26.08.2024 u 13:40
0

DECA SU NAJRANJIVIJI ČLANOVI DRUŠTVA: Napadnut dečak (13) u Mostaru

Trinaestogodišnjaka, koji je na sebi imao majicu sa obeležjima Fudbalskog kluba "Velež", fizički je napala grupa za sada nepoznatih osoba, u Malom Polju kod Mostara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Incident se dogodio sinoć.

POSLE NAPADA NA SRPSKU DECU U MOSTARU: Nikada i niko nije do sada odgovarao za brojne napade na Srbe

„Oko 22.30 časova u Policijsku stanicu Mostar Jug obratio se R.E. (13) i prijavio da ga je u blizini restorana „Laks“ u Malom Polju fizički napalo pet-šest nepoznatih lica, te mu skinuli majicu „Red armi“ i udaljili se u pravcu Sportsko-rekreativnog centra Bunica“, navedeno je u saopštenju.

Istraga u vezi ovog slučaja u toku, a javnost još nije obaveštena o tome da li je rešen incident koji se ranije dogodio u Opinama, kada su sredinom ovog meseca u parku u tom mostarskom prigradskom naselju nepoznate osobe fizički napale i povredile tri osobe, među kojima je bilo jedno dete.

&nb

Prošle sedmice su napadnuta i deca u prigradskom naselju Baćevići u kojem žive srpski povratnici. U Baćevićima je više nepoznatih osoba napalo decu, a prethodno je igralište i naselje oblepljeno fašističkim simbolima. Meštani su svedočili da se ranije kroz naselje čula i rafalna paljba.

Zbog navedenog danas u Baćevićima boravi ministar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara Sevlid Hurtić.

„Ovakvi napadi su potpuno neprihvatljivi i moraju biti odmah i temeljno istraženi. Deca su najranjiviji članovi društva i njihova zaštita mora biti prioritet za sve nas“, poručio je Hurtić.

Posetu Baćevićima za poslepodne najavio je i ministar bezbednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter