Izvor: kurir
26.08.2024 u 22:45
0

„ŠKALJARAC“ I DEČKO MISICE LIKVIDIRAN NA PAGU: Dve godine od sačekuše ispred noćnog kluba

Goran Vlaović (39) visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana brutalno je likvidiran pre dve godine na hrvatskom ostrvu Pag u jutarnjim časovima kada ga je nasred ulice u sačekuši izrešetao Kragujevčanin Duško Tanasković (30).

Zločin se, podsetimo, dogodio 25. avgusta 2023. godine ispred kluba na Pagu iz kog je Vlaović izašao posle provoda. Tanasković je, kako se navodi u optužnici Županijskog državnog tužilaštva u Zadru, tog jutra u 6.01 sati prišao Vlaoviću s leđa i iz neposredne blizine ispalio mu hitac u glavu. Vlaović je od povrede preminuo na putu do zadarske bolnice. Zbog ovog zločina Tanasković je 25. marta ove godine osuđen na 20 godina zatvora, što je maksimalna kazna u Republici Hrvatskoj.

U obrazloženju presude navodi se da su Tanaskovića tog jutra snimile nadzorne kamere. Na snimcima moglo se videti kako Tanasković na glavi ima beli kačket, crnu majicu dugih rukava i sive pantalone i da staji ispred terase kluba „Noa“. Čim je video da su Vlaović i njegov prijatelj izašli, pucao mu je u potiljak i pobegao u pravcu plaže Katarelac gde je presvukao majicu i bacio kačket.

– Policija je osumnjičenog uhapsila oko 6. 15 sati, a u blizini je pronađena majica crne boje sa umotanim kačketom. U crnoj torbici pronađen je pištolj „glok 17“ sa prigušivačem i izbrisanim serijskim brojevima, kao i 14 metaka. Balističkim veštačenjem utvrđeno je da je to oružje iz kog je ubijen Vlaović. Tragovi baruta iz pištolja pronađeni su na crnoj majici, kratkim pantalonama, patikama, kao i na Tanaskovićevim rukama – piše u presudi.

Inače, Vlaović je u vreme ubistva na letovanju bio sa dugogodišnjom devojkom Draganom Banić, bivšom misicom koja je na suđenju svedočila da je iz Nemačke u Hrvatsku stigla iznajmljenim „audijem A3“. Jedno vreme je bila kod porodice u Benkovcu, a ona i Vlaović su bili dve i po godine u vezi, i da su živeli u Beogradu.

RUSKA VOJSKA PROTEKLE NOĆI UPOTREBILA NOVU TAKTIKU U UKRAJINI

– Goran je u marinu u Sukošanu došao brodom moguće iz Splita, ne znam tačno. Iz Sukošana je brod potom dovezao na Zrće. Prvih par dana smo bili sami, a onda su nam došli prijatelji bračni par Nikola i Doris Prpić. Te večeri smo oko ponoći izašli u „Nou“. Bili smo za gornjim stolom kraj DJ-a, a u jednom trenutku zaposleni kluba nas je počastio šampanjcem. Ja sam oko 3.40 sati otišla u apartman jer sam bila umorna, ali oko šest sati na vrata apartmana lupao mi je Nikola. Vikao je da Goran leži ispred kluba. Pričao je nepovezano. Otrčala sam tamo i videla Gorana kako leži u krvi. Bilo mi je jako loše. Pitala sam mogu li s hitnom s njim, ali rekli su mi da ne može jer ima puls i diše. Krenuli smo prema Zadru, gde sam na kraju morala da prepoznam njegovo telo – posvedočila je Banić.

Nikola Brkić koji je u trenutku likvidacije izlazio s Goranom iz kluba rekao je kako nije mogao da veruje šta se dogodilo.

– Kada smo iz kluba krenuli prema apartmanu šalili smo se i komentarisali veče. U jednom trenutku sam s leve strane čuo pucanj, a neko je povikao: „Bela majica, bela majica!“ Tada sam video da Goran pada. Otrčao sam u šoku i strahu, tako da nisam video osobu koja je pucala u Gorana. Otišao sam po Draganu – rekao je on na suđenju.

Goran Vlaović sahranjen je na Novom bežanijskom groblju, a datum sahrane tada je pomeren zbog bezbednosti, jer se sumnjalo da bi rat klanova moga da se nastavi i na sahrani „škaljarca“. Takođe, porodica Vlaović do sada nije stavila fotografiju ubijenog na spomenik, a kako smo mogli da se uverimo i ove godine su mu održali pomen. Grob je kao i prošle godine prekriven cvećem.

Inače, Goran Vlaović je još jedna žrtva rata kotorskih klanova – škaljarskog i kavačkog. Do decembra 2014. oni su bile jedinstveni klan iz Kotora, ali su zaratili zbog vrednog tovora kokaina koji je nestao iz stana u Valensiji. Kako smo ranije pisali, te godine u razmaku od nekoliko meseci kavčani su likvidirali tri važna čoveka iz suparničkog klana. Milića Minju Šakovića koji je ubijen 17. juna u restoranu u starom gradu Budve, zatim je na meti bio Vlaović, a 8. septembra likvidiran je Jovan Vukotić, vođa klana nakon izlaska iz tržnog centra u Istanbulu gde je prethodno bio sa porodicom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter