Izvor: Glossy
27.08.2024 u 09:57
0

ŠTA SVE PIJE NOVAK NA PRAZAN STOMAK: Zato je zdrav, pun energije i mentalno jak

Novak Đoković, kao najbolji teniser svih vremena, već godinama tačno vodi računa o svakoj namirnici i naptiku koji konzumira.

Novak se okrenuo bezglutenskoj ishrani zbog celijakije, ali to nije jedini princip njegovog jelovnika.

JAKO UKUSNO JELO IZ RERNE BEZ MESA: Osnova su batat, spanać i beli sir

Svakako, on ističe da osnovu njegove ishrane čine biljke, a mediji su pre nekoliko godina pisali da Novak i Jelena Đoković ne koriste šećer.

U svojoj knjizi „Serviraj za pobedu“ iz 2013. godine, Đoković je otkrio da je novozelandski manuka med jedna od najvećih tajni njegove ishrane, a konzumira ga tako što svakog jutra pojede dve kašičice ovog meda uz veliku čašu vode na sobnoj temperaturi.

Uz to, ponekad ga uzme i tokom dana, kao i na terenu između setova.

Ipak, manuka med nije jedina stvar koju on jede izjutra. Zapravo, osim konkretnim namirnicama koje koristi u obrocima,  Novak svoj dan započinje zdravim napicima, o čemu je više puta govorio.

Koje napitke Novak pije na prazan stomak?

Tu je posebno „poznat“ sok od celera, koji u zvezde kuje Entoni Vilijam, autor popularnih knjiga o uticaju ishrane na zdravlje, a čije savete slede i poštuju Novak i njegova supruga Jelena.

Novak je jednom prilikom otkrio koje to napitke pije „na prazan stomak“, a, između ostalog, i sok od celera.

— Kad ustanem iz kreveta, pijem toplu vodu s limunom. Onda na prazan stomak pijem sok od celera, a potom pravim pauzu, pa pijem smuti, zeleni smuti s različitim algama, voćem i superhranom, što mi pomaže da održim mentalnu bistrinu i da se osećam dobro. Jedem i dosta voća, salate, a ne volim da jedem bilo koju hranu koja iziskuje mnogo energije za varenje, posebno u prvom delu dana kad mi treba energije za trening — istakao je jednom prilikom Novak.

Što se tiče tople vode s limunom, ona može biti korisna kao sredstvo hidratacije, a limun je izvor vitamina C i bogat je antioksidansima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter