Izvor: Alo
27.08.2024 u 19:48
0

LAVROV: „Ako se to ostvari, može da utiče isključivo na Evropu“

Rusija menja doktrinu upotrebe nuklearnog oružja: Najveći uticaj osetiće Evropa!

Ruska doktrina upotrebe nuklearnog oružja se sada razjašnjava, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ŠEF NATO-A SAZVAO HITAN SASTANAK: Biće održan na nivou ambasadora

„Amerikanci te razgovore o trećem svetskom ratu jasno povezuju kao nešto što, ne daj Bože, ako se to ostvari, može da utiče isključivo na Evropu… I u ovoj situaciji je verovatno veoma važno da shvatimo da imamo svoju doktrinu, uključujući doktrinu upotrebe nuklearnog oružja, koja se, inače, sada razjašnjava, a koju američki zvaničnici veoma dobro znaju“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare sa šefom jemenskog ministarstva spoljnih poslova.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da bi Rusija mogla da unese izmene u svoju nuklearnu doktrinu usred razgovora o mogućnosti snižavanja praga za upotrebu nuklearnog oružja.

Prema njegovim rečima, razvijaju se nuklearne eksplozivne naprave ultra male snage, a u stručnim krugovima na Zapadu postoje ideje da bi takvo oružje moglo da se koristi i u tome nema ničeg posebno strašnog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter