Izvor: 24 sedam
28.08.2024 u 19:03
0

ZAHAROVA O MIROVNIM PREGOVORIMA: Nema pregovora sa teroristima

Ukrajinski militanti i strani plaćenici čine zverstva, pucaju na civile i dobrovoljce, gađaju civilnu infrastrukturu, gađaju novinare i ugrožavaju nuklearne elektrane - istakla je Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da Rusija neće voditi nikakve pregovore sa Kijevom, nakon „terorističkog napada na Kursku oblast“.

– U junu ove godine ruski predsednik Vladimir Putin, mislim da se čak može reći, u gestu dobre volje, izneo je sasvim realne predloge. Oni su bili usmereni na dugoročno i pravično rešenje. Međutim, zločinački teroristički režim ukrajinskog predsednika Volodmira Zelenskog je, umesto da ozbiljno razmotri – čini mi se, najblaže rečeno, najvelikodušnije predloge ruske strane, izveo krvavi teroristički napad na Kursku oblast i njene stanovnike. Ovaj napad je bio samoubilački za režim Zelenskog – rekla je Zaharova.

Ona je dodala da ukrajinski militanti i strani plaćenici čine zverstva, pucaju na civile i dobrovoljce, gađaju civilnu infrastrukturu, gađaju novinare i ugrožavaju nuklearne elektrane.

– Kakvi mirovni pregovori mogu biti pod takvim uslovima – istakla je Zaharova

Naglasila je da se „to bezakonje odvija uz punu podršku Zapada terorističkim aktivnostima Kijeva“.

– Jasno je da ni Kijevu, ni Sjedinjenim Američkim Državama, ni njihovim NATO slugama nije potrebno rešenje. Oni su zainteresovani, kako su već rekli, da nanesu maksimalnu štetu Rusiji. Shodno tome, ovo odlaže bilo kakvo rešenje i doprinosi eskalaciji sukoba – naglasila je Zaharova.

Ona je upozorila da se terorizam „širi i pretvara u međunarodni teroristički pokret, čije poreklo potiče sa evropskog tla“.

– Đubriva su američka, ali tlo je evropsko i na njemu su iznikle ove terorističke klice i sada se šire po svetu. Kijevski režim je teroristička organizacija, koja je, kao što sada vidimo, već stigla do afričkog kontinenta – zaključila je Zaharova.

Masovni ukrajinski napad na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. Tamo je na snazi vanredno stanje na saveznom nivou i više puta je proglašavana raketna uzbuna.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, u 28 regiona Rusije postoji 197 centara za privremeni smeštaj. Tamo trenutno boravi više od 11.500 ljudi, uključujući više od 3.500 dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter