Izvor: sputnik
29.08.2024 u 13:47
0

KREMLJ ĆE POMOĆI DUROVU: Izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov

Slučaj osnivača Telegrama Pavla Durova ne bi trebalo da se pretvori u politički progon, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Slučaj osnivača Telegrama Pavla Durova ne bi trebalo da se pretvori u politički progon, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Glavna stvar ovde je da se ono što se dešava u Francuskoj ne pretvori u politički progon. Znamo da je francuski predsednik Emanuel Makron negirao bilo kakve veze sa politikom, ali se, s druge strane, iznose određene optužbe. Pratićemo šta će dalje dešavati“, rekao je Peskov novinarima.
Kako je naveo, Kremlj smatra da ne treba da daje neke ocene u vezi sa njegovim slučajem.
Portparol je takođe rekao da Kremlj ne zna koliko državljanstava ima Durov.
„Durov je ipak državljanin Francuske ─ to je prva stvar. Drugo, on ima sve što je potrebno da organizuje svoju pravnu odbranu. Mi ga, naravno, smatramo državljaninom Rusije i, ukoliko je potrebno, i u skladu sa našim mogućnostima, bićemo spremni da pružimo pomoć, kao i svakom građaninu Rusije“, objasnio je on.
Prema rečima Peskova, Kremlj je video izveštaje o navodnim optužbama protiv Durova za nasilje nad sopstvenim sinom.
„Međutim, tu ne možemo ništa da kažemo, mnogi izvori mogu da se pojave, ali ne možemo da budemo sigurni u pouzdanost informacija“, dodao je.
Podsetimo, francusko tužilaštvo je u sredu uveče saopštilo da je osnivač Telegrama Pavle Durov stavljen pod sudski nadzor i mora da položi kauciju u iznosu od pet miliona evra, nakon čega je saopšteno da je Durov oslobođen i da je u privatnom automobilu napustio zgradu suda u Parizu.
Francuski mediji su u subotu uveče javili da je Durov priveden na aerodromu „Burže“. On je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana. Tužilaštvo u Parizu je objavilo spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Među njima su saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji narkotika, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenose francuski mediji. Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter