Izvor: 24sedam
30.08.2024 u 16:29
0

PRŽENJE SE NASTAVLJA: Narandžasti alarm i sutra, a evo gde će biti pljuskova

Na teritoriji cele Srbije na snazi je meteo-alarm žute boje

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo vreme. Na severu Srbije duži sunčani intervali, a u oblastima južnije od Save i Dunava nestabilno vreme, pa se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren vetar, severnih pravaca. Najniža temperatura biće od 14 na jugoistoku Srbije do 20 stepeni u Beogradu, a najviša od 27 do 33 stepena.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je meteo-alarm žute boje zbog najavljenih vrućina, a ponegde i obilnijih padavina, osim u Beogradu, gde nema aktivnog meteo-alarma.

U Beogradu će takođe biti promenljivo oblačno i toplo, ali sa dužim sunčanim intervalima, krajem dana u pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Najniža temperatura biće od 17 do 20 stepeni, a najviša oko 31 stepen.

Detaljna prognoza za naredne dane:

Subota

Pretežno sunčano i toplo, samo u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak sevrenih pravaca.

Zbog visokih temperatura narandžasti meteo-alarm biće na snazi u Sremu i Bačkoj.

Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, a najviša od 28 do 35 stepeni.

Nedelja

Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša dnevna od 30 do 35 stepeni, piše Kurir.

Ponedeljak

Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša od 31 do 35 stepeni.

Prognoza vremena od 3. do 7. septembra

Pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 32 do 35 stepeni, a samo se u sredu sledeće sedmice u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. U petak sledeće sedmice prolazno naoblačenje i osveženje sa pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar