Izvor: 24SEDAM
31.08.2024 u 14:23
0

MINISTARKA PROSVETE ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Sve je spremno za početak školske godine

Cilj je da se u školama još više neguje dijalog i empatija

Ove godine je planirano da se učenicima podiže nivo znanja kroz multisektorske pristupe i međupredmetne aktivnosti iz oblasti mentalnog zdravlja i reproduktivnog zdravlja

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je sve spremno za početak školske godine i da je cilj da se u školama još više neguje dijalog, razumevanje različitosti i empatija.

POČINJE DRUGI UPISNI ROK NA FAKULTETE: Najviše mesta ostalo na jednom

– Prošle godine, nažalost, posle tragedije u školi „Vladislav Ribnikar“, mi smo davali uputstva školama kako da izgleda prvi mesec rada. Ove godine takođe sugerišemo da prvi radni dani počnu dijalogom između nastavnika i učenika o tome kako je protekao raspust, a ne baš odmah proverom znanja. Da se tek onda krene po programima koje smo usvojili i koje ćemo čitave godine evaluirati – rekla je Đukić Dejanović.

Ona je najavila da će se u ovoj školskoj godini kroz novi informacioni sistem Zdravitas pratiti motorne aktivnosti đaka od trećeg razreda do kraja srednje škole, kako bi se na vreme uočile i otklanjale eventualne, kako je rekla, nepravilnosti kod dece.

– Nastavićemo sa programom „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u pogledu bezbednosti i podizanja nivoa znanja dece. Vatrogasci i policajci kroz radionice i dijaloge sa decom približiće sve one rizične situacije koje je potrebno da dete zna kako bi bila bolja njegova bezbednost u školi i na putu do škole i od škole – navela je Đukić Dejanović.

Prema njenim rečima, ove godine je planirano da se učenicima podiže nivo znanja kroz multisektorske pristupe i međupredmetne aktivnosti iz oblasti mentalnog zdravlja i reproduktivnog zdravlja.

– Trudićemo se da dijalog, razumevanje različitosti, empatija i dalje budu negovani i budu jedan od ciljeva nastavnika i dece. Posebno će nam biti važno da kroz otvorene roditeljske sastanke približavamo stavove roditelja i nastavnika kako bi deca imala jedinstvene poruke za svoje odrastanje – rekla je ministarka prosvete.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter