Izvor: 24 sedam
02.09.2024 u 07:43
0

OPSADNO STANJE U TEL AVIVU: Sukob policije i demonstranata najmanje 20 uhapšenih (VIDEO)

Protest se održava nakon što je izraelska vojska locirala tela šest talaca u Pojasu Gaze u subotu uveče

Na protestu u Tel Avivu došlo je do sukoba policije i demonstranata, na koje su pripadnici snaga bezbednosti bacili šok bombe.

Demonstranti, koji su se okupili tražići od izraelske vlade da postigne dogovor o taocima sa Hamasom, blokirali su autoput Ajalon, nakon čega je izbio sukob sa policijom.

Poslanica izraelskih laburista Nama Lazimi je povređena šok bombom, a izraelski mediji navode da je uhapšeno najmanje 20 demonstranata.

Kako navodi Tajms of Izrael, demonstranti uzvikuju “Bibi ubija taoce“, misleći na premijera Benjamina Netanijahua.

Ranije večeras, mediji su preneli da se desetine hiljada ljudi okupilo na ulicama Tel Aviva, a da je ovo verovatno najveći protest u Izraelu do sada.

Protest se održava nakon što je izraelska vojska locirala tela šest talaca u Pojasu Gaze u subotu uveče.

Istovremeno, porodice sedam američkih talaca koji se i dalje nalaze u enklavi danas su u saopštenju zahtevale od premijera Benjamina Netanijahua da sklopi dogovor o povratku talaca i primirju.

Oni su upozorili da su životi talaca ugroženi i podsetili da su u nekoliko navrata upozorili na mogućnost ovakvog ishoda.

 

IDF je takođe pronašla telo američkog taoca Herša Goldberga Polina, a američki predsednik Džo Bajden danas je razgovarao sa njegovim roditeljima kako bi “izrazio saučešće zbog ubistva njihovog sina od strane Hamasa”, piše Tajms of Izrael

Demokrate traže prekid vatre, republikanci pozivaju Izrael da “završi posao“ u Gazi

Nekoliko američkih demokratskih kongresmena danas je ponovo pozvalo na prekid vatre između Izraela i Hamasa, dok su republikanci uputili kritike na račun predsednika Džoa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris zbog, kako smatraju, nedovoljne podrške Tel Avivu.

To dolazi nakon što su IDF u subotu uveče u Pojasu Gaze pronašle tela šest talaca, uključujući američkog državljanina Herša Goldberga Polina, podseća Tajms of Izrael.

“Neophodno je odmah postići (dogovor) o prekidu vatre, koji će omogućiti oslobađanje svih preostalih talaca, protok humanitarne pomoći u Gazu i pomoći da dugoročna vizija mira i stabilnosti da postane stvarnost“, poručio je demokratski senator Dik Durbin na mreži X.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter