Izvor: 24SEDAM
03.09.2024 u 19:53
0

ILON MASK ŽELI DA SE ŠTO PRE PRIDRUŽI TIMU DONALDA TRAMPA: Milijarder nikad nije krio da u potpunosti podržava bivšeg predsednika SAD

Treba se rešiti otpada u vladi

Izvršni direktor kompanija Tesla, SpaceX i Iks Ilon Mask rekao je da želi da se pridruži timu Donalda Trampa ako pobedi na predsedničkim izborima u novembru. Kako navodi Vašington post, Tramp planira da osnuje specijalnu komisiju za pregled rada federalnih agencija i razmatra Maska za ulogu u ovom timu.

PUTINU U MONGOLIJI FANTASTIČAN DOČEK: Ukrajina traži da ga uhapse! (VIDEO)

List je u ponedeljak objavio da su bivši predsednik i njegov tim poslednjih nedelja razgovarali o inicijativi iza zatvorenih vrata. Komisiju bi navodno predvodili istaknuti poslovni rukovodioci, čiji bi zadatak bio da „pročešljaju vladine knjige kako bi identifikovali hiljade programa koje treba prekinuti“, navodi Vašington post.

Iako je Tramp ranije odbacio ideju da se Mask pridruži njegovom kabinetu zbog svoje velike poslovne imperije, rekao je da je tehnološki tajkun „veoma pametan momak“ i da bi mogao biti od pomoći saveznoj vladi i pružiti „neke veoma dobre ideje“.

Tramp je takođe pohvalio Maska za mere smanjenja troškova koje je primenio pošto je preuzeo Tviter (sada Iks) 2022. Nakon preuzimanja Mask je otpustio oko 6.000 radnika, ili skoro 80% procenata radne snage platforme.

Odgovarajući na tvrdnje Vašington posta da ga razmatraju za revizijsku komisiju, Mask je u utorak na Iksu napisao da „jedva čeka“.

– Postoji mnogo otpada i nepotrebne regulative u vladi koje se treba rešiti – rekao je milijarder.

Ranije je Mask pisao da „u potpunosti“ podržava Trampa na predstojećim izborima i da je „voljan da služi“ pod bivšim predsednikom ako bude obezbedio drugi mandat na funkciji. U objavi na Iksu prošlog meseca milijarder je takođe podelio fotografiju generisanu veštačkom inteligencijom na kojoj stoji iza govornice sa natpisom „Odeljenje za vladinu efikasnost“ sa akronimom DOGE, koji se odnosi na kriptovalutu DOGE zasnovanu na mimovima, koju je Musk lično podržao u prošlosti.

Prošle nedelje Mask je takođe upozorio da su SAD na „brzoj stazi do bankrota“ zbog prevelike potrošnje vlade, rekavši da to izaziva neograničenu inflaciju u zemlji.

Milijarder je takođe podelio prognozu koja sugeriše da bi budžetski deficit SAD mogao da poraste sa 1,8 biliona dolara na skoro 16,3 biliona dolara u narednih deset godina prema trenutnoj stopi potrošnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar