Izvor: bsc happy tv
04.09.2024 u 16:26
0

POSLE RUČKA: Rast penzija i pad cena

Penzije veće za 11%

Danas u emisiji sa našim gostima razgovaramo o rastu penzija i padu cena. Gosti u našem studiu su:

Aleksandar Mihailović, penzioner

Perinčić Vesna, Unija potrošača

Luka Antić, ekonomista

Dragica Radosavljević Cakana, estradna umetnica

Aleksandar Mihailović je istakao da je svako povećanje penzija dobro za penzionere, međutim da je termin usklađivanje bilo bi mnogo bolje. Dvaputa ili četiri puta godišnje bi trebalo da se vrši nivelacija penzija da bi se ispratila inflacija, rekao je on.

Dragica Radosavljević Cakana izjavila je da je odrasla u skromnoj porodici pa je kroz život naučila da vodi računa gde će i koliko potrošiti. Tužna je što je situacija takva da imamo manju grupu ljudi koji su enormno bogati a sa druge strane imamo i višečlane porodice koje žive od jedne plate

Luka Antić govorio je o povećanju rekavši da je povećanje duplo veće od trenutne inflacije. On je rekao da očekuje da krajem naredne godine dođemo na to da penzije konačno budu potpuno usklađene.

Perinčić Vesna navela je da svaku akciju sniženja cena treba pozdraviti, složivši se sa Dragicom Radosavljević da većina potrošača teško živi i svako sniženje znači potrošačima. Rekla je da treba obezbediti konkurentno tržište da bi potrošač mogao da bira, i jedino tako će padati cene.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter