Izvor: 24 sedam
07.09.2024 u 12:21
0

MINISTAR SELAKOVIĆ O BORI: “ Bio je veći od života i zauvek će živeti“

Neka mu je večna slava i hvala, rekao je ministar

Ministar kulture Nikola Selaković održao je govor u čast Bore Đorđevića na današnjoj komemoraciji.

– Pripala mi je velika čast i teška dužnost da se u ime našeg predsednika oprostim od muzičara, patriote, rodoljuba Bore koji je bio veći od zivota i zauvek će živeti. Mi smo u njegovim pesmama učili o životu – rekao je Selaković.

– Svima nama je izgledalo lako to što je on radio snagom vulkana. Tako je sa genijima. To izgleda lako sve dok su sa nama. Sada znamo koliko je dara i snage bilo potrebno. Zauvek će biti sa nama – uz svako svitanje iznad crkve svetog Marka, kada idemo u Pančevo. On nas je opominjao i radovao se svom narodu. Razumeo je sve naše nade i strepnje. I širinom svoga dara učinio je da živimo bolje.

– Nije opevao samo naš grad i svet. On ih je, spajajući mnoge generacije, u stvari gradio i to sada znamo. Čacanin, Beograđanin, Zvezdaš, Srbin, roker. Čovek od kog se oprastamo, a zapravo trazimo oprost ako smo ga nečim uvredili. U nadi da će iz njegovih stihova iznići neka nova pokoljenja koja će stvarati i voleti Srbiju onako kako je on činio. Neka mu je večna slava i hvala i neka nas gleda sa anđelima – rekao je ministar.

Roker i pesnik Borisav Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba, preminuo je u 72. godini. Danima unazad, ležao je u bolnici gde je zbog komplikacija uzrokovanih hronično opstruktivnom bolešću pluća bio i intubiran. Iako je bio u teškom stanju, najbliži nisu gubili nadu, kao i brojne kolege, prijatelji i fanovi. Na žalost, Bora je ovu borbu izgubio.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar