Izvor: Telegraf
07.09.2024 u 13:29
0

BORISLAVA PERIĆ RANKOVIĆ SE PLASIRALA U FINALE: Pobedila četvorostruku šampionku

Srpska parastonoteniserka, Borislava Perić-Ranković plasirala se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu, pošto je uspela da savlada četvorostruku uzastopnu paraolimpijsku šampionku, Jing Žu iz Kine i to posle neverovatnog preokreta - 3:2 (11:13, 9:11, 11:8, 11:7, 11:8)

Naša predstavnica je samim plasmanom u polufinale došla do odličja, pošto u ovoj disciplini nema borbe za treće mesto, a sa rivalkom iz Kine danas je odigrala izuzetno uzbudljiv meč. Borislava već ima srebro sa ovih Paraolimpijskih igara iz dubla sa Nadom Matić.

Prvi set je morao da se igra na razliku, a Jing Žu je ipak uspela da sačuva mirnoću i da slavi, dok je u drugom naša Borislava uspela da se vrati iz velikog rezultatskog minusa i da unese novu neizvesnost.

Stigla je Borislava do 8:8, ali je nažalost Kineskinja uspela da dođe do daha u samoj završnici i da osvoji ovaj deo igre sa 11:9.

Međutim, naša parastonoteniserka uspela je da uzvrati na najbolji mogući način i da produži ovaj meč tako što je osvojila treći set rezultatom 11:8. A onda je sjajna predstavnica Srbije uspela da uvede meč i u peti set, pošto je dobila četvrti sa 11:7.

Tamo je Kineskinja povela sa 4:2, potom i sa 6:3, kada je naša Borislava zatražila minut odmora kako bi se osvežila i pokušala da se vrati u igru. I u tome je i uspela, pošto je stigla do 6:6, posle čega je usledila neverovatna borba do poslednjeg poena…

Bilo je potom 7:7, pa 8:8, da bi nakon toga naša sjajna Borislava uspela da uzme tri vezana poena i da prođe u finale!

Tamo će se sastati sa pobednicom meča Ćiodan Gu (Kina) – Sandra Mikolašek (Nemačka).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter