Izvor: Kurir
09.09.2024 u 13:19
0

ČUVENI MONAH ILIJA OTET IZ MANASTIRA! Izneli ga sa sve stolicom, glavni motiv zločina otkup?

Genadij Curkov, biznismen iz ruskog grada Orela, osumnjičen je za kidnapovanje jednog od najpoštovanijih ruskih crkvenih starešina, shiarhimandrita Ilije Nozdrina.

Prema pisanju ruskih medija, u noći između 4. i 5. septembra nepoznata lica su došla u manastir Sporiteljnica hlebov, iznela duhovnika i krenula sa njim u nepoznatom pravcu.

PARTIJA JEDINSTVENA RUSIJA: Pobedili su sa velikom razlikom na regionalnim izborima u Rusiji

Kako se vidi na snimku nadzorne kamere, starac Ilija je sedeo na stolici koju su osumnjičeni izneli iz hrama.

Prema preliminarnim podacima, glavni motiv zločina je otkup, ali se razmatra i lični sukob. Curkov je bio pomoćnik starca Ilije i zajedno su otvorili fond koji je prikupljao novac za izgradnju duhovnog centra Vjatski Posad.

Pre dva dana, na Telegram kanalu „Orlovski Kolos“, koji je osnovao i vodio Curkov, objavljeno je da su na dan otmice shiarhimandrit Ilija i Curkov zajedno položili kamen temeljac za novi hram.

Biznismen je priveden 7. septembra u gradu Bolhov u Orelskoj oblasti, nakon čega je prebačen u Moskvu.

Shiarhimandrit Ilija Nozdrin je jedan od najpoznatijih ruskih staraca. Bio je i ispovednik samog patrijarha Kirila.

Patrijarh Kiril je početkom ove godine odobrio preseljenje starca Ilije iz Moskve u manastir, nakon što se više vernika žalilo na njega.

On je poznat i po tome što je 2018. godine blagoslovio ruskog predsednika Vladimira Putina nakon polaganja zakletve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter