Izvor: Kurir
10.09.2024 u 10:57
0

MOŽEMO DA GRADIMO USPEHE OD OVE SITUACIJE: Trener Janika Sinera progovorio o doping skandalu

Daren Kejhil, trener italijanskog tenisera Janika Sinera, govorio je o doping aferi u kojoj se našao mladi italijanski teniser.

Iako se poslednjih nedelja suočavao sa brojnim kritikama zbog doping skandala, pokazao je da poseduje neverovatnu mentalnu snagu, ostao je maksimalno fokusiran na teren i na kraju je u teškim okolnostima uspeo da se domogne svog drugog Grend slem trofeja u karijeri.

ŠOK U SVETU SPORTA: Atletičarka iz Ugande preminula kao i njen napadač

Siner je osvojio US open pošto je u finalu ubedljivo savladao Amerikanca Tejlora Frica.

Kejhil ističe da Siner ne snosi krivicu za ono što se dogodilo i da je ponosan na njega kako se izborio sa teškom situacijom u kojoj se našao.

„Nije bilo lako zadržati glavu visoko, ali sve vreme sam mu govorio. On nije uradio ništa loše. Moj zadatak je bio da mu objasnim šta se dešava i kako treba da reaguje. Simone Vanjoci je njegov glavni trener i on je brinuo o tenisu“, rekao je Kejhil.

Otkrio je i kako je pomogao Sineru da ostane fokusiran isključivo na tenis.

„Govorio sam mu da moramo da se usredsredimo na tenis, na najprofesionalniji mogući način. Da vidimo šta možemo da uradimo u ovom periodu. Da kada jednog dana prevaziđemo ovu situaciju, možemo da gradimo uspehe odatle. Na kraju smo to i uspeli, uprkos stresnim momentima. Posle trijumfa sam mu rekao da može da bude ponosan na sebe“, rekao je Kejhil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter