Izvor: 24sedam
11.09.2024 u 14:40
0

TRI BEBE PREVEZENE U HITNU U TEŠKOM STANJU: Greška roditelja upozoravajuća

Ista greška roditelja umalo da bude kobna, doktorka upozorila: "Ovo ne sme da se desi nikako"

Doktorka Hitne pomoći Ivana Stefanović izjavila je da su lekari noćas imali neuobičajeno težak zadatak – čak tri poziva su primljena zbog tri bebe sa aspiracijom mleka, stanja koje može biti izuzetno opasno.

RODITELJI UHAPŠENIH MLADIĆA: Ne znamo ništa o njima, nismo mogli da ih vidimo

– Kada imate u toku noći tri bebe koje su aspirirale mleko, ja ne mislim da je to laka noć – navela je dr Stefanović i dodala: – Ono što se noćas desilo je da smo imali čak tri poziva za bebe koje su aspirirale mleko. To zaista ume da bude jako dramatična situacija. Mora da se insistira na tome da beba podrigne nakon obroka, da spava na boku, jer ako vi uradite sve što je do vas, a ipak se desi aspiracija mleka, može da se desi da se iza toga krije neki ozbiljniji poremećaj.

Doktorka je upozorila da bebi nikako ne treba dozvoliti da spava na leđima.

Objašnjava da je aspiracija mleka izuzetno opasna po život bebe, kao i daostavlja trajne posledice na roditelje zbog pretrpljenog straha.

– To znači da mleko uđe u disajni put. Mleko se vrati, beba leži na leđima, a još nije dovoljno snažna da se okrene, niti može to da izbaci. U tom slučaju mleko uđe u disajni put i može da uguši bebu – kaže dr Stefanović.

Napominje da je to izuzetno ozbiljno stanje i da je jako važno da se beba stavi da spava na boku.

– To zaista jeste ozbiljno stanje. Važno je zapamtiti da beba treba da spava na boku, da ne biste došli da je vidite u situaciji kako se guši, jer čak i kada mi stignemo, to će vam ostaviti posledice za ceo život, taj strah da ćete izgubiti dete – izjavila je danas dr Stefanović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter