Izvor: BLIC
15.09.2024 u 13:00
0

KATAKLIZMIČNE POPLAVE U AUSTRIJI: Izvlače ljude iz bujice, upaljen alarm za katastrofu (VIDEO)

Satima se hitne službe širom Donje Austrije bore sa obilnim padavinama koje su dovele do poplava. Situacija je sada kritična i u Beču, gde je počela evakuacija ugroženih stanovnika. Jedan vatrogasac je stradao u akciji u Tulnu, a helikopteri su uključeni u spasavanje građana.

Meteorološki stručnjaci kažu da se tokom dana tek očekuju jake padavine, zbog čega je državni vrh odlučio da „ovaj deo zemlje proglasi područjem prirodne katastrofe“.

„Više niko ne može da izađe“

U opštini Purkersdorf, koja se nalazi pored glavnog grada Beča, vidi se kako se reka potpuno izlila u nedelju uveče – tačno ispred stambene zgrade.

 

Više nije smešno. Zapravo više niko ne može da izađe iz domova jer ima vode svuda – rekao je jedan očevidac za „Heute“.

Tokom noći, 1.159 vatrogasnih jedinica sa 2.168 vozila bilo je pozvano u 4.490 operacija u Donjoj Austriji.

Apokalipsa u Beču, helikopterima izvlače ugrožene

U Donjoj Austriji je upaljen alarm za katastrofu. Vatrogasne službe širom Austrije već su u nedelju bile raspoređene, a situacija u Beču se takođe dramatično pogoršava, jer različite rute javnog prevoza ne funkcionišu po planu.

U Beču se reka Vin izlila i dalje predstavlja opasnost u ovom području, a došlo je i do izlivanja kanala Dunava. U 14. okrugu, reka Vin je poplavila prve kuće. Do nekih zgrada sada se može doći samo čamcem, a ljudi su evakuisani u ranim jutarnjim satima. Vatrogasna služba očekuje veliki obim operacija i pozvala je dodatno osoblje.

Bečka vatrogasna brigada je pod velikim opterećenjem zbog stalnih kiša i nevremena. Prema pisanju portala „Heute“, kanal Dunava se izlio.

Vatrogasac je stradao u Tulnu, a helikopter „Black Hawk“ spasio je od davljenja dve osobe u Donjoj Austriji.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter