NAJBOLJA SLANA ZIMNICA: Šta god vam srce poželi
Zdrava i ukusna, dodaće šmek svakom jelu.
Sastojci:
- 1 kg krastavčića
- 500 g crvene paprike
- 500 g karfiola
- 500 g šargarepe
- 3-4 čena belog luka
- 1 l vode
- 300 ml sirćeta
- 100 g soli
- 1 kašika šećera
- biber u zrnu po ukusu
KAKO BRZO ODMRZNUTI MESO NA JEDNOSTAVAN NAČIN: Trik koji provereno radi
Priprema:
Operite i iseckajte povrće na komade po želji. U loncu zagrejte vodu, dodajte sirće, so, šećer i biber u zrnu, pa prokuvajte. U sterilizovane tegle složite povrće, a između stavite čenove belog luka. Prelijte vruću salamuru preko povrća, dobro zatvorite tegle i ostavite da se hlade.
Krastavčići u medu i začinima
Sastojci:
- 5 kg malih krastavaca
- 250 ml meda
- 250 ml sirćeta
- 1 l vode
- 50 g soli
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica senfa u zrnu
- 1 kašičica crnog bibera u zrnu
- svež kopar
Priprema:
Operite krastavce i stavite ih u sterilizovane tegle. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte med, sirće, so, čenove belog luka i začine. Prelijte vruću salamuru preko krastavaca, dobro zatvorite tegle i ostavite da se hlade.
Cvekla
Sastojci:
- 3 kg cvekle
- 3 l vode
- 600 ml sirćeta
- 100 g soli
- 1 kašičica šećera
- biber u zrnu po ukusu
Priprema:
Cveklu skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim je oljuštite i isecite na kriške. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte sirće, so, šećer i biber. U sterilizovane tegle složite cveklu, prelijte vrućom salamurom i dobro zatvorite.
Letnja salata
Sastojci:
- 3 kg paradajza
- 1,5 kg crvene paprike
- 250 ml sirćeta
- 100 ml ulja
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- biber po ukusu
Priprema:
Operite i sitno iseckajte paradajz i papriku. U posudi pomešajte sirće, ulje, so, šećer i biber. Pomešajte povrće sa dresingom i stavite u sterilizovane tegle.
Pikantna salata od paprike
- Sastojci:
- 5 kg crvene paprike
- 12 čenova belog luka
- 400 ml sirćeta
- 200 ml ulja
- 200 g šećera
- 2 kašike soli
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- biber po ukusu
Priprema:
Paprike operite, isecite na trake i stavite u posudu. U šerpi prokuvajte sirće, ulje, šećer, so, crvenu papriku i biber. Prelijte toplu smesu preko paprika i ostavite da odstoji nekoliko sati pre nego što stavite u tegle.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74