Izvor: Alo
16.09.2024 u 11:54
0

MEDVEDEV: „“Pitam se šta će se desiti ako se ispostavi da je novog neuspelog atentatora na Trampa, angažovao neonacistički režim“

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev prokomentarisao je "ukrajinske veze" osumnjičenog za atentat na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i upitao se da li će biti eventualnih posledica zbog takvog njegovog delovanja.

„Pitam se šta će se desiti ako se ispostavi da je novog neuspelog atentatora na Trampa (Rajana) Ruta, koji je regrutovao plaćenike za ukrajinsku vojsku, angažovao neonacistički režim u Kijevu za ovaj pokušaj ubistva“, napisao je Medvedev na Iksu.

DER LAJEN: „Ceo svoj politički život borila sam se za to da žene imaju pristup rukovodećim pozicijama“

Rut je proveo nekoliko meseci u Kijevu 2022. i ispričao je za „Njujork tajms“ o svojim pokušajima da regrutuje bivše vojnike koji su ratovali u Avganistanu da se bore u Ukrajini. On je takođe za „Njuzvik“ govorio o svom angažovanju oko prikupljanja dobrovoljaca za Međunarodnu legiju za odbranu Ukrajine.

„Fajnenšel tajms“, za koji je govorio o memorijalu posvećenom palim borcima za Ukrajinu, predstavio ga je kao jednog od hiljade volontera koji su otišli u ovu zemlju nakon početka Specijalne vojne operacije.

Sve to uz objave na društvenim mrežama u kojima je pozivao da se Kremlj „spali do temelja“.

Baš zbog njegovih aktivnosti u Ukrajini, i republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin i uzbunjivač Edvard Snouden ukazali su u svojim objavama na društvenim mrežama da je on verovatno bio poznat američkim obaveštajnim agencijama, jer SAD znaju svakog čoveka koji je putovao u Ukrajinu, kako je navele Grinova.

Ona je istakla da Kongres zaslužuje odgovore šta su bezbednosne agencije znale o tom čoveku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter