Izvor: 24 sedam
17.09.2024 u 08:14
0

ALARMANTNO EVROPA SE DAVI: „Ceo grad će biti poplavljen!“ (VIDEO)

Poljska: Gradonačelnik Nise pozvao stanovnike na evakuaciju zbog poplava

Gradonačelnik grada Nisa u Poljskoj, Kordijan Kolbjarc zatražio je od svih 44.000 stanovnika da se evakuišu zbog poplava.

– Molim vas da se evakuišete jer poplavni talas može biti visok nekoliko metara. To znači da će ceo grad biti poplavljen – rekao je Kolbjarc

Dva vojna helikoptera stigla su sinoć u Nisu kako bi pomogli da se sanira nasip reke Nisa Klodska koji je oštećen. Na mesto oštećenja nasipa stavljane su velike vreće, prenosi poljska agencija PAP.

U nekim delovima Poljske nivoi reka opadaju, saopštili su lokalni zvaničnici.

Gradonačelnik grada Klodzko, Mihal Pisko, izjavio je da se voda povukla i da je to pokazatelj da je najgore prošlo.

Poljska vlada je zbog poplava proglasila stanje prirodne katastrofe, a premijer Donald Tusk rekao je da će 233 miliona evra biti izdvojeno za žrtve poplava u zemlji i da će Poljska tražiti i pomoć od EU.

 Najmanje 16 osoba poginulo je u poplavama koje su za vikend pogodile centralnu i istočnu Evropu zbog obilnih padavina koje je doneo ciklon Boris.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter