Izvor: Kurir
17.09.2024 u 10:28
0

KOCKAJU SE SOPSTVENIM ŽIVOTOM: Surfer koji je talase poplavljene reke ocenio kao pogodnu priliku za trening

U češkoj prestonici Pragu spasilačke službe su prinuđene da spasavaju iz nabujale Vltave ljude koji su, čini se potpuno nesvesni prirodne katastrofe, rešili da se kupaju ili veslaju po nabujaloj reci.

Kako piše portal Blesk, ovi neodgovorni pojedinci se kockaju ne samo sopstvenim životom, već i bezbednošću i dragocenim vremenom spasilaca koji su prinuđeni da ih spasavaju, a kazne su ozbiljne.

CILJ NAPADA HEZBOLAHA JE PODRŠKA HAMASU: Zbog sukoba je više desetina hiljada stanovnika napustilo svoje domove

Policija je tokom vikenda izvestila o spasavanju muškarca koji je otišao na kupanje u nabujaloj Vltavi. Spasioci su ga izvukli iz vode dva kilometra nizvodno.

Društvenim mrežama se širi i snimak surfera koji je talase poplavljene reke ocenio kao pogodnu priliku za trening.

Praški vatrogasci su tokom ponedeljka videli i čoveka koji je u kajaku plovio Vltavom.

Posle nedeljnog sastanka komisije za poplave, prestonica je oštro upozorila građane Praga da se uopšte ne približavaju vodotokovima.

 

@forrestkral Odpovědět uživateli @Willy Černý (he/they) 🍁 ♬ Žijeme len raz – Ego & Robert Burian

 

Prema rečima direktora Državne uprave za plovidbu, kazna za takve avanturiste je teška, novčanom kaznom mogu biti kažnjeni svi koji na vodu izađu sa bilo kojom vrstom plovila:

– Ako je reč o plovidbi (koja uključuje i daske za veslanje, kanue, kajake, splavove, daske za surfovanje) kada je proglašen 2. i 3. stepen poplava, plovidba je zabranjena zakonom. Ako kapetan plovila prekrši ovu zabranu, on čini prekršaj koji nosi kaznu do 100.000 CZK u prekršajnom postupku ili na licu mesta do 10.000 CZK – rekla je direktorka Državne uprave za plovidbu Klara Nemcova.

Ali što se tiče plivača, oni ne mogu biti kažnjeni zakonom.

– Što se tiče lica koja se kupaju, zakon o unutrašnjoj plovidbi ne reguliše kaznu. Ako je takva kazna moguća, to nije u nadležnosti Državne uprave za brodarstvo – rekla je Nemcova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter