Izvor: Južne vesti
17.09.2024 u 13:55
0

SMRT BEBE U PROKUPLJU: Medicinskom osoblju slede krivične prijave

Roditelji novorođenčeta iz okoline Prokuplja, koje je preminulo dva dana nakon rođenja u Univerzitetsko-kliničkom centru Niš, podneli su krivičnu prijavu protiv medicinskog osoblja Zdravstvenog centra u Prokuplju, gde je na Odeljenju ginekologije 28. avgusta beba rođena, potvrdili su u prokupačkoj policiji.

Navode da je prijava podneta 11. septembra i da je policija obavestila prokupačko Osnovno tužilaštvo, koje je naložilo preduzimanje predistražnih radnji.

Policija je 11. septembra primila prijavu protiv doktorke i babice zaposlene u Zdravstvenom centru u Prokuplju za koje se sumnja da je njihovo pružanje neadekvatne medicinske pomoći dovelo do smrti novorođene bebe. Policija je obavestila tužilaštvo i dalje postupamo po njihovom nalogu – rekli su u policiji.

Tragičan događaj u prokupačkom porodilištu dogodio se 28. avgusta, kada je zbog komplikacija prilikom porođaja beba bila životno ugrožena, zbog čega je hitno transportovana u UKC Niš, gde je, i pored svih napora lekara da je spasu, ubrzo preminula.

Naložena je obdukcija čiji rezultati još nisu poznati javnosti.

Porodica: Sa bebom do porođaja sve bilo u najboljem redu

Porodica preminule bebe još je u šoku i iznose niz optužbi na sam postupak porođaja i postupanja osoblja Porodilišta u Prokuplju.

Otac kaže da je to bio drugi porođaj njegove supruge, te da je sve ukazivalo da je beba zdrava i da će sve proteći u najboljem redu.

Radili smo sve potrebne analize kada smo saznali da čekamo drugu bebu. Supruga je išla na redovne preglede, praćena je beba od početka i uvek je sve bilo u najboljem redu. Pokrenuli smo postupak jer tražimo odgovore o okolnostima koje su dovele do tragičnog ishoda – kaže otac preminule bebe.

U prokupačkom Zdravstvenom centru niko se nije oglašavao po tom pitanju, a novinaru Južnih vesti je rečeno da je portparol na odmoru, a direktorka te ustanove na putu za Beograd.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter