Izvor: Sputnjik
18.09.2024 u 13:09
0

PREDSTAVNICI ZEMALJA NATO-a MORAJU DA SHVATE ČIME SE IGRAJU: Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se budi pojavljivale pred njom

Odbijanje rukovodstva NATO da uzme u obzir izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o posledicama mogućih napada na Rusiju zapadnim oružjem je opasan i kratkovid korak, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je tim rečima prokomentarisao izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga koji je rekao da Alijansa neće postati deo sukoba u Ukrajini ako dozvoli Kijevu da izvodi napade u dubinu ruske teritorije, te da to neće biti crvena linija.
„Ta prividna želja da se izjava ruskog predsednika ne uzima u obzir je kratkovid i neprofesionalan korak“, rekao je Peskov.
Takođe je napomenuo da aktuelni generalni sekretar NATO uskoro odlazi sa dužnosti, te da ubrzo neće morati da snosi odgovornost za izgovorene reči.
„Međutim, takav stav je izuzetno provokativan i opasan“, poručio je Peskov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a moraju da shvate „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko u teritoriji Rusije pomoću raketnih sistema predatih Oružanim snagama Ukrajine. Prema njegovim rečima, direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno će promeniti njegovu suštinu i značiće da su članice Severnoatlantske alijanse – SAD i evropske zemlje – ratuju sa Rusijom. Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se budi pojavljivale pred njom, napomenuo je Putin.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter