Izvor: blic
26.09.2024 u 07:33
0

DANAS I SUTRA PRAVI LETNJI DANI: RHMZ objavio kada stiže veliko zahlađenje

Temperatura pada za 15 stepeni ovi delovi Srbije su na udaru

U Srbiji nas danas očekuje sunčano i toplo vreme, dok će u jutarnjim satima po kotlinama i dolinama reka biti kratkotrajne magle. Umerena oblačnost može se povremeno javiti u Vojvodini i istočnoj Srbiji. Vetar će biti slab do umeren, a na planinama i severu Vojvodine povremeno jak južni, najavljeno je iz republičkog hidrometeorološkog zavoda

Najniža temperatura iznosiće od 9 do 16 stepeni Celzijusovih, dok je najviša dnevna biti od 28 do 31 stepen.

U Beogradu će vreme biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab i umeren, južni, a temperature će se kretati između 13 i 30 °C.

Do subote letnje temperature

Prema najavama RHMZ-a, do subote će u većem delu Srbije biti letnjih temperatura. U petak nas očekuje najtopliji dan, s maksimalnim temperaturama od 30 do 33 stepena.

Sutra će biti na snazi žuti meteo alarm zbog visokih temperatura.

U subotu ujutro i pre podne, naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatiće Bačku, a tokom popodneva i večeri proširiće se na ostatak Vojvodine i zapadne Srbije, uz očekivane padavine od 20 do 40 mm za 12 sati. U subotu će biti na snazi i narandžasti meteo alarm za Srem, Bačku i zapad Srbije.

U nedelju nas očekuje pretežno oblačno, hladnije i vetrovito vreme, s mogućom kišom. Temperature će opasti za 10 do 15 stepeni, a počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Hladno i vetrovito vreme zadržaće se i u ponedeljak, uz razvedravanje od utorka, kada se ponovo očekuje sunčano vreme i porast temperature.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter