Izvor: 24sedam
26.09.2024 u 10:05
0

NJEGOV RAZVOD KOMENTARIŠU SVI: A da li znate kako je odrastao?

Ovo je presudilo da muzika bude njegov poziv

Pevač Haris Džinović danas proslavlja 73. rođendan.

Legendarnom umetniku je ovu godinu svakako obeležio razvod od supruge Meline, sa kojom je bio više od dve decenije u skladnom odnosu i dobio dvoje dece.

Skandal koji ga je pratio nakon priče da je njegova bivša supruga upala u vilu u kojoj su zajedno živeli i odbijala da izađe danima je bio tema javnosti, a ni on je nije štedeo.

Iako mnogi i dalje komentarišu samo ovaj deo pevačevog života i ono što mu se nedavno dešavalo, malo ko zna kakvo je bilo njegovo detinjstvo.

Jednom prilikom je pevač, priznao da je, kada je on bio dete, sve bilo i te kako drugačije.

– Moje detinjstvo je bilo u jednom sistemu koji je garantovao apsolutnu bezbednost, integritet, čovek se tada uopšte nije brinuo za sebe, kao što se danas brine. Tada je Beograd imao samo 700.000 stanovnika. I da nije bilo tog nesretnog rata koji se odvijao na ovim prostorima, dijapazon od 40, 50 godina je svakako učinio svoje i doneo promene – rekao je Haris za 24sedam, te otkrio šta ga podseća na detinjstvo:

– Moja prva asocijacija na detinjstvo je svakako sport – fudbal, skijanje… Tada nije bilo telefona, socijalnih distanci. Naravno, uz fudbal sam se bavio i muzikom, već sa nekih 15, 16 godina. Tada sam došao u jedno folklorno društvo gde sam počeo da sviram, čak sam imao i platu. Od tada sam počeo da zarađujem, sa 16 godina, na šta sam vrlo ponosan.

Kako je priznao, novac nije bio presudan za to da nastavi da se bavi muzikom.

– Nije to odredilo da se prepustim muzici, bavio sam se raznim poslovima. Radio sam čišćenja, polaganje telefonskih kablova, kopao sam kanale, svašta sam radio u životu da bih zaradio. Prodavao sam novogodišnje čestitke, to je bilo vrlo zanimljivo. Mesec dana pred Novu godinu je bio lom! Kupovao sam ih u Italiji i prepodavao. Bilo je tu lepih para, skupljao sam ih za skijanje, pa onda opet svirao, zaradio pa odlazio na more – pričao je Haris.

On je otkrio i šta je presudilo da, na kraju, muzika bude njegov poziv.

– Talenat je presudio da se fokusiram na muziku. Bilo je komentara da bi trebalo da se posvetim tom pozivu, mada sam ja tada više voleo fudbal, što me je par godina odvlačilo od muzike, ali sam se ipak vratio njoj jer nisam bio dovoljno talentovan da bih postao uspešan fudbaler. Postati prvoligaški fudbaler u to vreme nije bilo jednostavno, a ja nisam imao sve potrebne resurse. Nisam bio predodređen za to. Vratio sam se onome što mi je i lakše i veći mi je merak, a što mi je donosilo sigurniju budućnost i veću zaradu. Samim tim ulaganjem su se otvarala jedna po jedna vrata do zvezde, do popularnog pevača – zaključio je pevač

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter