Izvor: 24 sedam
30.09.2024 u 07:35
0

AKO VAS MUČE JUTARNJE GLAVOBOLJE: Promenite jednu stvar i dočekajte jutro odmorni i osveženi

Jedan korak vas deli od boljeg sna

Svi težimo mirnom i osvežavajućem snu, ali činjenica je da se mnogi ljudi bude glavoboljom, a ne znaju da je urok možda njihov dušek.

Problem sa starim ili neadekvatnim dušekom može biti izvor ne samo lošeg sna, već i čestih glavobolja i drugih zdravstvenih poteškoća.

Naša telesna potpora tokom spavanja je ključna, a ukoliko je dušek previše istrošen, može dovesti do lošeg poravnanja tela dok spavate, što rezultira jutarnjim bolovima i ukočenošću.

Preporučuje se da dušek menjate svakih šest do osam godina, ali postoje i jasni znakovi koji ukazuju da je vreme za promenu ranije.

Ako se redovno budite sa glavoboljom, možda je to signal da vam vaš dušek više ne pruža potrebnu podršku.

Često povezujemo glavobolje sa stresom, ali ako se one javljaju pretežno ujutro, to može ukazivati na probleme sa spavanjem.

Osim toga, stariji dušeci mogu pogoršati alergije, što može dodatno otežava jutarnje buđenje. Ako primetite da vam se alergijske reakcije pogoršavaju tokom noći ili ujutro, moguće je da delite svoj krevet sa grinjem i drugim alergenima koji su se akumulirali tokom godina.

Još jedan znak da je vreme za novi dušek može biti kada počnete da osećate pokrete svog partnera više nego obično ili kada čujete škripanje opruga dok se pomerate.

Kvalitetan dušek bi trebao da minimizira prenos pokreta između partnera, a ako to više nije slučaj, to može značiti da je struktura dušeka oslabljena.

Zato, pre nego što opet zaspite na starom dušeku i probudite se sa glavoboljom, razmislite o njegovoj zameni. Kvalitetan san je ključ za dobro zdravlje, a novi dušek može biti prvi korak ka mirnijim noćima i prijatnijim jutarnjim buđenjima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter