Izvor: 24SEDAM
30.09.2024 u 09:30
0

DOMAĆI DŽEM OD JABUKA: Jabuke i suvo grožđe su božanstveni spoj koji će vas raspametiti

Idealan uz hleb ili plačinke

Zamislite samo miris svežih jabuka koji se širi vašom kuhinjom dok spremate džem od jabuka i suvog grožđa.

ZDRAV I PREUKUSAN DOMAĆI NAMAZ OD PEČENIH PAPRIKA: Ide uz svako jelo

Ovaj recept spaja jednostavne sastojke u ukusan delikates, idealan za mazanje na hleb ili palačinke, a dobar je i kao preliv preko sladoleda ili neke druge jednostavne poslastice.

Suvo grožđe donosi posebnu slatkoću i bogatstvo ukusa, a zajedno sa jabukama stvara savršenu harmoniju. Ako niste ljubitelj sušenog voća, možete i da ga izbacite.

Pripremite se za uživanje u domaćem džemu koji će vas podsetiti na tople jesenje dane

Recept za džem od jabuka i suvog grožđa

Sastojci:

  • 2 kg jabuka (najbolje sorte za kuvanje)
  • 300 g suvog grožđa  (opciono)
  • 600 g šećera
  • 2 limuna (sok i rendana korica)
  • kašičica cimeta (opciono)
  • čaša vode

Priprema:

1. Priprema jabuka: Operite jabuke, oljuštite ih i očistite od semena. Isecite ih na male kockice.

2. Natapanje suvog grožđa: Suvo grožđe potopite u toplu vodu na 10-15 minuta, a zatim ga procedite.

3. Kuvanje: U šerpu stavite iseckane jabuke, natopljeno suvo grožđe, šećer, sok i rendanu koricu limuna, cimet i vodu. Sve dobro promešajte.

4. Kuvanje džema: Kuvajte na srednjoj vatri. Kada smesa počne da vri, smanjite temperaturu i nastavite sa kuvanjem 30-40 minuta, uz povremeno mešanje. Džem je gotov kada se zgusne i dobije lepu, zlatnu boju.

5. Provera gustine: Da biste proverili gustinu, stavite malo džema na tanjir i ostavite da se ohladi. Ako se ne razliva, džem je spreman.

6. Punjenje tegle: U sterilizovane tegle stavite vrući džem, čvrsto zatvorite i okrenite naopako na pet minuta kako biste ga bolje vakumirali.

7. Skladištenje: Kada se tegle ohlade, čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu. Preporučljivo je da džem konzumirate u roku od godinu dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter