Izvor: 24sedam
30.09.2024 u 12:59
0

SUTRA KREĆU PROBE ZA GREJNU SEZONU: Obavezno prijavite ako prometite curenje!

Probe će prvo krenuti na Konjarniku i Mladenovcu, a zatim na Miljakovcu

U Beogradu će ove sezone grejanje biti skuplje za 8,92 odsto, a toplane se pripremaju za početak funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja. Na tople radijatore u domaćinstvima čekaćemo do 15. oktobra kada zvanično počinje grejna sezona.

Dok grejna sezona zvanilčno ne počne svaka od 60 toplana u Srbiji, imaće zadatak da sistem osposobi za normalan rad.

Direktor JKP Beogradske elektrane Vanja Vukić kaže da građani treba da provere da li ima curenja na radijatorima ili cevima, i da se obrate Beogradskim elektranama da poprave kvarove.

Vukić objašnjava da će probe krenuti prvo na Konjarniku i Mladenovcu, a zatim na Miljakovcu.

BEOGRAD OBARA SVE REKORDE: Srbiju posetilo 4,2 miliona turista 2023. godine

Brojevi telefona

Korisnici kvar mogu da prijave pozivom na broj telefona 011/2093-011. Broj telefona za prijavu curenja na instalacijama (011/2093-100) dostupan je dvadesetčetiri časa tokom cele godine.

„U tom periodu ćemo naš sistem staviti u funkciju u potpunosti, osim grejanja. Dakle, to neki još nazivaju hladne probe“, kaže Vukić.

Objašnjava da će tada proveravati da li rade pumpe i motori kao i druge komponente, cilj je da se vidi kakav je sistem pod pritiskom.

Beogradski sistem specifičan

Kaže da je sistem Beogradskih elektrana specifičan, da miruje šest meseci pre nego što opet bude ubačen u pogon.

„Zato Beogradske elektrane počinju s tim funkcionalnim probama. Da vidimo da li negde, pre svega u stanovima ima nekih curenja“, rekao je direktor JKP Beogradske elektrane.

Plan funkcionalnih proba tokom kojih se prijavljuju kvarovi

Plan proba funkcionalnih toplana objavljen je kako bi građani mogli da provere da li ima nekih curenja, rekao je Vanja Vukić.

„Ukoliko postoje curenje u njihovim stanovima, pozivam građana da se obrate Beogradskim elektranama kako bi mi izašli na vreme i popravili te kvarove koji postoje“.

Kaže da se spremaju da 15. oktobra, kada počne grejna sezona, sve bude spremno.

Skuplje za skoro 9 odsto

U Beogradu će ove sezone grejanje biti skuplje za 8,92 odsto.

„To je nekih 11 dinara po kvadratnom metru stana ili, recimo, za jedan stan 60 kvadrata, to je nekih 700 dinara“, kaže Vukić.

Ističe da Vlada ima metodologiju na osnovu kojih se formira cena grejanja.

„Fiksni deo se odnosi na održavanje sistema, cevi, mreža i tako dalje, a varijabilni deo se odnosi na energente, vodu, gaz, struju i tako dalje“, kaže direktor JKP Beogradske elektrane.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter