Izvor: Alo
04.10.2024 u 10:37
0

NOVI SOJ KORONE KOSI XEC: Širi se svetom i liči na grip

Strahuje se da će ovaj soj kovida postati najdominantniji.

Iako su neki od novijih sojeva od pandemije kovida bili blaži, dr Helen Vol, lekar opšte prakse, izjavila je da trenutna varijanta ima simptome slične gripu, ali težeg oblika.

Dr Vol, koja je klinički direktor za zdravlje populacije u Velikom Mančesteru, kazala je za Manchester Evening News da lekari beleže porast respiratornih infekcija kako se nova varijanta širi.

„Obično primećujemo porast respiratornih infekcija u ovo doba godine.

Postoji još jedna varijanta koronavirysa za koju se očekuje da postane najdominantnija i postaje sve rasprostranjenija, kao što su bile i prethodne varijante“, objasnila je.

XEC je nastao od sojeva KP.3.3 i KS.1.1, sa genetskim vezama sa omikronom, sojem koji je prvi put otkriven u Južnoj Africi 2021. godine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter