Izvor: 24SEDAM
08.10.2024 u 15:40
0

STIPENDIJE ZA NAJBOLJE STUDENTE: Fond za mlade talente raspisao konkurs

Stipendije za 350 najboljih studenta

Fond za mlade talente raspisao je Konkurs za stipendiranje do 350 najboljih studenata drugog i trećeg stepena studija na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2024/25. godinu, a podnošenje zahteva i ove godine dostupno je na portalu eUprava, u okviru usluge eTalenti.

IMA LI POSLODAVAC PRAVO DA VAS ZOVE VAN RADNOG VREMENA: Advokat dao odgovor na ovo pitanje

Konkurs za prijave je otvoren do 7. novembra, a direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović je istakao da je usluga besplatna i da kandidati koji podnose zahtev za stipendiju treba da se prijave mobilnom aplikacijom ConsentID ili kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.

– Velika prednost za studente ove godine je da više nisu u obavezi da dolaze u Srbiju kako bi potpisali Ugovor o stipendiranju. Sada imaju mogućnost, pored davanja ovlašćenja za potpis ugovora, da sami potpišu ugovor kvalifikovanim elektronskim potpisom ili potpisom u klaudu – rekao je Jovanović, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Uslovi su da su kandidati državljani Srbije ili da imaju status izbeglice, kao i da imaju prebivalište u Srbiji, odnosno boravište. Kako se navodi, kandidati ne smeju biti stariji od 27 godina ukoliko su studenti studija drugog stepena, odnosno od 29 godina ako su studenti studija trećeg stepena do datuma raspisivanja Konkursa, kao i da poseduju diplomu osnovnih akademskih studija stečenu na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter