Izvor: NajŽena
10.10.2024 u 11:50
0

ZABORAVITE NA SIRĆE I SODU BIKARBONU: Ovo otpušava odvode u 5 sekundi

Postoji jednostavan način za čišćenje zapušenog odvoda, a ne uključuje korišćenje mešavine sode bikarbone i sirćeta

Verovatno vam se dogodilo da dok perete gomilu sudova, voda u sudoperu jednostavno prestane da teče, a odvod počne da ispušta čudan zvuk. Glavni razlog začepljenja odvoda je taj što ostaci hrane, deterdženta i masnih naslaga svakodnevno ulaze u cevi.

Zašto ne soda bikarbona i sirće?

Gazirana kombinacija sode bikarbone i sirćeta je nedolotvorna u borbi protiv masnoće začepljenih odvoda.

Sirće i soda bikarbona vrlo su popularni sastojci kada se radi o čišćenju bez hemikalija, ali iako su izvrsni za uklanjanje mrlja, ne mogu razgraditi masnoću, ulje ili masnoću koja uzrokuje začepljene odvode.

I jedno i drugo može očistiti odvod, ali ni sirće ni soda bikarbona ne mogu odčepiti začepljenje, a previše sode bikarbone u cevi može pogoršati situaciju.

Tečnost za otpušivanje odvoda

Sve što vam je potrebno su sredstva za pranje posuđa i kipeće vode.

Naime, deterdžent je dizajniran za razbijanje masnoće i ulja pa će brzo rastopiti masnoću, dok će toplota iz kipeće vode pomoći u otpuštanju naslaga u cevima.

Kako napraviti smesu?

Prokuvajte između pola litre i litre vode, u zavisnosti od veličine vašeg odvoda, zatim dodajte oko 120 ml tečnosti za pranje posuđa.

Pustite deterdžent u vodi nekoliko minuta, a zatim pažljivo izlijte vruću smesu u odvod i pričekajte još nekoliko minuta da poteče kroz cevi.

Uskoro ćete primetiti da voda počinje da otiče sve brže i brže, ostavljajući vaš sudoperu čistom.

Ako voda i dalje sporo otiče, ponovite postupak nekoliko puta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter