Izvor: Kurir
16.10.2024 u 19:04
0

ZVANIČNO POČELA SEZONA VAKCINACIJE PROTIV GRIPA: Novosađani pozvani na zdravstvenu prevenciju

U Novom Sadu zvanično je započeta sezonska vakcinacija protiv gripa, a zdravstvene ustanove pozivaju građane da se što pre vakcinišu kako bi se adekvatno pripremili za predstojeću zimu. Nadležni apeluju na stanovništvo da iskoriste ovu preventivnu meru u cilju jačanja imuniteta i sprečavanja širenja virusa tokom hladnijih meseci.

Vakcine protiv sezonskog gripa su već više od nedelju dana dostupne u ambulantama novosadskog Doma zdravlja. Kako navode iz ove zdravstvene ustanove, zaliha ima dovoljno, te svi oni koji žele ili kojima je preporučeno, mogu doći i vakcinisati se, a imunizacija se vrši u svim ambulantama Doma zdravlja.

SEZONA JE POČELA KLIMAVO: Evo kakve su cene povrća na pijacama

U Novom Sadu je u toku vakcinacija povodom sezonskog gripa, a do sada je prema poslednjim informacijama vakcinisano 5.825 Novosađana. Mogi stanovnici „Srpske Atine“ redovni su kada je vakcinacija u pitanju. Kurir televizija je u razgovoru sa stanovnicima ovog grada imala prilike da sazna šta oni misle kada je u pitanju vakcinacija te i u kom broju se može očekivati odziv onih kojima je ona obavezna.

– Čak i bebe mogu da se vakcinišu, posebno u slučaju kada imaju neke hronične bolesti, poput bolesti bubrega, srčanih problema, šećernih bolesti i imalignih oboljenja. Vakcinacija se takođe posebno preporučuje starijima od 65 godina. Obavezna je za sve zdravstvene radnike kao i za sve korisnike i zaposlene u gerontološkim domovima.

Pacijenti mogu biti primljeni i bez zakazivanja. Potrebno je javiti se izabranom lekaru, a vakcinacija se, kako navode iz Doma zdravlja Novi Sad, vrši u svim zdravstvenim ustanovama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter