Izvor: Alo
23.10.2024 u 15:28
0

MOSKVA SE ZALAŽE ZA INVESTICIONU PLATFORMU BRIKS-a: Putin je postao nezaustavljiv!

Ruski lider je naveo da se svetska trgovina i globalna ekonomija značajno menjaju, pri čemu se centri aktivnosti pomeraju ka tržištima u razvoju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je danas na samitu zemalja BRIKS-a u Kazanju da ova ogranizacija osnuje sopstvenu berzu žita i posebnu platformu za plemenite metale i dijamante.

ŽRTVA MASOVNOG SILOVANJA ŽIZEL PELIKO SLOMLJENA: Mužu postavila tri pitanja

– Sprovođenje ove inicijative će pomoći (BRIKS-u) da zaštiti nacionalna tržišta od negativnog spoljnog mešanja, spekulacija i pokušaja da se izazove veštačka nestašica hrane –  rekao je ruski lider.

Prema rečima predsednika Rusije, Moskva se zalaže i za stvaranje nove investicione platforme BRIKS-a, koja bi postala sredstvo za podršku nacionalnim ekonomijama i istovremeno obezbedila finansijska sredstva za zemlje globalnog Juga i Istoka.

Udeo zemalja BRIKS-a u svetskoj ekonomiji po paritetu kupovne moći premašuje udeo zemalja G7, rekao je Vladimir Putin.

Ruski lider je naveo da se svetska trgovina i globalna ekonomija značajno menjaju, pri čemu se centri aktivnosti pomeraju ka tržištima u razvoju.

Formira se multipolarni model, koji pokreće novi talas rasta, pre svega zbog globalnog Juga i Istoka, kao i naravno zbog država BRIKS-a, dodao je predsednik Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter