Izvor: Alo
24.10.2024 u 16:40
0

MORAMO BITI POKRETAČKA SNAGA: Ovo mora hitno da se reši!

Zemlje BRIKS-a moraju da predvode reformu globalnog sistema ekonomskog upravljanja, rekao je kineski predsednik Si Đinping na plenarnoj sednici samita BRIKS-a u formatu "BRIKS plus/autrič".

On je istakao da je važno što pre deeskalirati situaciju u Ukrajini i naći put ka rešavanju krize.

DRAMA U NORVEŠKOJ, VOZ ISKOČIO IZ ŠINA: „Unutra je bilo između 50 i 70 ljudi“

„Trebalo bi da budemo ključna snaga za sveukupni razvoj, da aktivno učestvujemo i vodimo reformu globalnog sistema ekonomskog upravljanja i da pomognemo da se razvoj stavi u centar međunarodne ekonomske i trgovinske agende“, rekao je Si.

On je ukazao da će Kina podržati pristupanje zemalja Globalnog juga BRIKS-u, „bez obzira na to kako se međunarodna situacija menja“.

On je takođe naglasio da zemlje BRIKS-a „moraju da budu stabilizujuća snaga za održavanje mira, jačanje globalne bezbednosne uprave i pronalaženje rešenja za goruće probleme dok se bave i uzrocima i simptomima“.

Osim toga, kineski predsednik je pozvao zemlje BRIKS-a da jačaju dijalog i podržavaju jedni druge u izboru puta modernizacije.

„Moramo biti pokretačka snaga za međusobno učenje među civilizacijama, jačati interakciju i dijalog i podržavati jedni druge u izboru puta modernizacije koji odgovara nacionalnim uslovima“, naveo je Si.

Kineski lider je takođe zahvalio Putinu na uspešnom održavanju samita u Kazanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter