Izvor: 24sedam
25.10.2024 u 15:50
0

DRAGAN BJELOGRLIĆ OSUĐEN: Uslovna kazna zatvora od šest meseci

Reditelj i glumac osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine  sa rokom provere od dve godine zbog nasilničkog ponašanja prema kolegi Predragu Gagi Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine u niškom hotelu „Ambasador“.

OGROMAN CRNI OBLAK DIMA KULJA U KRAGUJEVCU: Vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom (video)

Na ovu presudu tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe. U završnim rečima tužilaštvo je predložilo da sud Bjelogrlića osudi na kaznu zatvora od šest meseci, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Bjelogrlić je u odbrani detaljno opisao odnos njih dvojice, tvrdeći da ga Antonijević napada godinama i da je sukob u Nišu posledica toga. Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga niški Osnovni sud zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio jer su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci, svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je sudu 26. novembra 2021. optužni predlog protiv Bjelogrlića više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u „Ambasadoru“, tokom 56. Filmskih susreta. Bjelogrlić je optužen za nasilničko ponašanje. On je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter