Izvor: 24 sedam
27.10.2024 u 14:14
0

IZRAELCI NAPALI BOLNICU U GAZI: Zarobili osoblje, uhapšeno najmanje 30 osoba

Ministarstvo zdravlja u Gazi potvrdilo je da su izraelski vojnici zarobili članova osoblja, ali su dodali da ne znaju gde se oni nalaze

Izraelske snage zarobile su najmanje 30 članova medicinskog osoblja tokom napada na bolnicu Kamal Advan u severnom delu Gaze, saopštili su danas nevladine organizacije u regionu i ministarstvo zdravlja u Gazi.

NVO MedGlobal sa sedištem u SAD izvestila je da je jedan od njihovih zaposlenih koji je radio u toj bolnici, Mahmud Lubad, uhapšen tokom napada, kao i mnogi drugi članovi osoblja, prenela je TV mreža Si-En-En (CNN).

Ova NVO je dodala da izražava nedvosmiselnu podršku Lubadu.

– Njegovo hapšenje ne predstavlja samo kršenje humanitarnih principa, već je direktna pretnja pružanju osnovne medicinske pomoći u Gazi – naveo je izvršni direktor NVO, Džozef Belivo.

Organizacija Lekari bez granica je juče saopštila da su „duboko zabrinuti“ za sudbinu jednog od svojih hirurga ortopeda koji je radio u bolnici, Mohameda Obeida.

Ministarstvo zdravlja u Gazi potvrdilo je za CNN da su izraelski vojnici zarobili 30 članova osoblja bolnice, uključujući Lubada i Obeida, ali su dodali da ne znaju gde se oni nalaze.

Izraelska vojska tvrdi da palestinski pokret Hamas koristi bolnice i druge medicinske ustanove kao paravan za svoje delovanje.

IDF je prošle godine uhapsila direktora bolnice Al Šifa na severu Gaze, a on je pušten u julu, podseća CNN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter