
Foto: Pixabay/Ilustracija
IDEALAN DESERT ZA LJUBITELJE VOĆA: Poširane kajsije i breskve sa prženim bademima (RECEPT)
Koliko god obiman i ukusan bio nedeljni ručak, uvek će svako pronaći malo mesta u stomaku za ukusan desert.
Ono što je poželjno je da se on lako sprema i da ne uključuje komplikovane sastojke. Osim toga ne bi bilo loše i da je kombinovan sa svima omiljenom letnjom poslasticom, sladoledom. Ako ste raspoloženi za fantastičan desert sa kajsijama i breskvama, obratite pažnju na naš današnji predlog.
MINI KOLAČI SA JABUKAMA: Idealna voćna poslastica!
POTREBNO – za 6 porcija:
- sok od 2 limuna
- 90 g šećera
- ½ štapa vanile
- 12 zrelih kajsija, prepolovljenih i bez koštica
- 3 zrele breskve, prepolovljene i bez koštica
- 1 kašika konjaka
- šlag krem
- 1 i po šolja badema u listićima, prženih
- 6 kašika sladoleda od vanile
- šećer u prahu, za posipanje
PRIPREMA:
Pomešati u široj šerpi 100 ml vode sa limunovim sokom, šećerom i štapom vanile. Pojačati temperaturu i dovesti sve do ključanja. U sirup staviti kajsije i breskve i dobro promešati da se voće dobro premaže. Poklopiti šerpu i ostaviti voće da se kuva dok ne omekša.
Prebaciti nakon 15 minuta voće u posudu za mešanje i dodati konjak. Ostaviti po strani da se ohladi, pa kada je dovoljno ohlađeno staviti u frižider. Umućeni šlag krem sipati u kesu za dekoraciju i svaku čašu ispuniti do pola. Staviti preko krema kajsije i breskve, pa posuti bademima. Za sam kraj dodati kuglu sladoleda od vanile i po svemu posuti šećer u prahu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

USKRŠNJA GOLUBICA: Kolomba – italijanski slatki hleb

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Oprezno s konzumacijom farbanih jaja

UKUS KOJEM JE TEŠKO ODOLETI: Vaskršnji kolač sa kajsijama

RECEPT DANA: Vaskršnji venac

1 thoughts on “IDEALAN DESERT ZA LJUBITELJE VOĆA: Poširane kajsije i breskve sa prženim bademima (RECEPT)”
Ako se voće kuva i to još 15 minuta onda to nije poširanje, poširanje se radi na tempertauri do maksimum 80 stepeni C. Ovde da bi se poširalo na ovaj način ; može sa začinima voda da proključa pa da se šerpa skloni sa ringle da se stavi voće i da se na blažoj vatri pošira.
Inače izgleda da je baš dobar recept ako se još servira u finim čašama bice fantazija zdrava poslastica za tople letnje dane.