Izvor: zenskimagazin.rs
09.08.2023 u 18:38
1

IDEALAN DESERT ZA LJUBITELJE VOĆA: Poširane kajsije i breskve sa prženim bademima (RECEPT)

Koliko god obiman i ukusan bio nedeljni ručak, uvek će svako pronaći malo mesta u stomaku za ukusan desert.

Ono što je poželjno je da se on lako sprema i da ne uključuje komplikovane sastojke. Osim toga ne bi bilo loše i da je kombinovan sa svima omiljenom letnjom poslasticom, sladoledom. Ako ste raspoloženi za fantastičan desert sa kajsijama i breskvama, obratite pažnju na naš današnji predlog.

MINI KOLAČI SA JABUKAMA: Idealna voćna poslastica!

POTREBNO – za 6 porcija:

  • sok od 2 limuna
  • 90 g šećera
  • ½ štapa vanile
  • 12 zrelih kajsija, prepolovljenih i bez koštica
  • 3 zrele breskve, prepolovljene i bez koštica
  • 1 kašika konjaka
  • šlag krem
  • 1 i po šolja badema u listićima, prženih
  • 6 kašika sladoleda od vanile
  • šećer u prahu, za posipanje

PRIPREMA:

Pomešati u široj šerpi 100 ml vode sa limunovim sokom, šećerom i štapom vanile. Pojačati temperaturu i dovesti sve do ključanja. U sirup staviti kajsije i breskve i dobro promešati da se voće dobro premaže. Poklopiti šerpu i ostaviti voće da se kuva dok ne omekša.

Prebaciti nakon 15 minuta voće u posudu za mešanje i dodati konjak. Ostaviti po strani da se ohladi, pa kada je dovoljno ohlađeno staviti u frižider. Umućeni šlag krem sipati u kesu za dekoraciju i svaku čašu ispuniti do pola. Staviti preko krema kajsije i breskve, pa posuti bademima. Za sam kraj dodati kuglu sladoleda od vanile i po svemu posuti šećer u prahu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IDEALAN DESERT ZA LJUBITELJE VOĆA: Poširane kajsije i breskve sa prženim bademima (RECEPT)”

  1. Ako se voće kuva i to još 15 minuta onda to nije poširanje, poširanje se radi na tempertauri do maksimum 80 stepeni C. Ovde da bi se poširalo na ovaj način ; može sa začinima voda da proključa pa da se šerpa skloni sa ringle da se stavi voće i da se na blažoj vatri pošira.
    Inače izgleda da je baš dobar recept ako se još servira u finim čašama bice fantazija zdrava poslastica za tople letnje dane.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter