Izvor: Happy tv
09.09.2024 u 21:37
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Sukobi, izbori u SADi Bliski Istok

"Aktuelnosti“ su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče od 20.00 časova. Obrađuje mahom političke teme, a od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i rata u Izraelu, bavi se dominantno rusko-ukrajinskim i izraelsko-palestinskim sukobom

Gosti u našem studiu veras, sa kojima razgovaramo na temu sukoba Rusije i Ukrajine, američkim izborima i krizi na Bliskom istoku su:

Ljuban Karan, bivši oficir KOS-a

Dragoljub Kojičić,, politički filozof

Boško Vasiljević, analitičar

Emisiju smo započeli sa temom na koji to način SAD podržavaju Ukrajinu u ratu protiv Rusije

Ljuban Karan je rekao da je ta podrška obećanje u prazno i da neće promeniti ništa na frontu niti u Kurskoj oblasti. Rusi se nisu pomerili sa osnovne linije fronta a ukrajinci jesu.

Vidi se znatan napredak rusa duž cele linije fronta koja je dugačka 1000 km. On veruje da se ne.e zaustaviti duž granice sa Ukrajinom već da će i ako možda nisu ni planirali, krenuti da zauzimaju velike gradove poput Harkova i Kijeva. I da su ukrajinci toga svesni i zato grupiđu svoje snage na granicu sa Belorusijom jer sumnjaju da će oni napasti Kijev.

Nedavno je Putin sarkastično podržao Kamalu Haris a Donald Tramp je odgovorio da Rusija nikad ne bi napala Ukrajinu da je on tj Tramp bio predsednik Rusije

Dragoljub Kojičić je rekao da se ova situacija najbolje može objasniti time da je Putin šahista kao inače i svi rusi. Kaže da Putin vidi kroz ove izbore kakva je budućnost sveta, da li hladni rat ali bez otvorenih sukoba ili će se nastaviti ovako i postati još gore zbog Bliskog istoka i Afrike. Univerzalno pitanje i univerzalna briga je šta će biti sa nama a američki izbori će nam pokazati u kom smeru svet ide.

Boško Vasiljević komentarisao je da su nemiri u Izmiru posledica kontinuiranog napada Izraela na Gazu. I da je se Turska dala sebi za pravo da se stavi u odbranu palestinaca da bi se zaustavilo besomučno ubijanje civila u njihovom komšiluku.

Dodao je i da je Putinovo navodno podržavanje Kamale Haris zapravo glas za Trampa jer će se mnogi ljudi koji Rusiju vide kao neprijatelja a neodlučni su ili bi glasali za Kamalu, kada čuju da ju je Putin podržao, okrenuće se i daće svoj glas Trampu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter